i väntans tider och efteråt

En morgon med TRX

Filed under: TRX | Tags: | december 6th, 2011
Post

Imorse var det dags att genomföra det första rena TRX passet. Min tanke just nu är att få till två sådana i veckan och försöka variera övningar emellan dem. Jag har tittar runt och läst lite om olika träningsupplägg. Tillslut har jag tagit beslutet att testa att utgå ifrån tid. Det med tanke på att komma så långt så möjligt ifrån den vanliga styrketräningen där jag noga räknat repetitioner. Jag valde att jobba mellan 30 sekunder och 1 minut med ca 15 sek vila emellan. Iphonens timer kom väl till användning. Vissa av övningarna var riktigt tuffa att hålla ut ens 30 sek, men jag gjorde mitt bästa att hålla ut. Eftersom TRX träning bygger på att utgå ifrån rörelser och inte muskelgrupper så valde jag övningar av alla de olika slag dvs drag, press och rotation.

Dagens upplägg för den som är intresserad!
Atomic push up
Biceps curl
Kroppssågen
Power pull
Oblique crunch
Bröstfly
Rodd
Scorpion
High rotation

Reflektioner efteråt är att det känns mycket i ländryggen, även om det mestadels är på ett bra sätt. Det mindre positiva är att övningar med händerna i golvet känns riktigt tufft för handlederna och det var de som inte riktigt orkade med. Jag känner av dem även nu efteråt. Förutom det så känner jag mig nöjd med passet. 45 minuter tog det hela. Sedan blev det ytterligare 30 minuter träning, men då på en cross trainer. Tunga intervaller, så att svetten sprutade. När jag klev upp imorse tänkte jag intervaller på löpbandet, men gårdagens spinningpass kändes ordentligt i benen så det skulle blivit snigeltempo i såfall och då är det bortkastad tid. På cross trainern däremot går det att jobba tungt och intensivt ändå.

Dagens träning avklarad och veckans sista arbetsdag pågår förfullt. Imorgon skall jag hoppa in och köra en yogaklass. Så min fråga till dig idag är (förutsatt du kör yoga) vilken är din favvo ställning? Jag personligen gillar ljuset (skulderstående).

2 Responses

  • Jenny | december 6th, 2011 @ 12:25 | Svara

    Grymt jobbat….TRX verkar ju ta där det ska:). Yoga kör jag inte så ofta som jag borde, men jag gillar de där positionerna när jag får sträcka ut höftböjarna ordentligt(vet ej vad positionen heter).

  • Anna | december 6th, 2011 @ 09:02 | Svara

    Hellu!

    Kör ju en hel del gravidyoga nu och gillar downward facing dog (gillade den innan också). Den både drar i kroppen och kan vara riktigt tung att jobba med. Minns tyvärr inte vad den heter på svenska så jag googlade fram en bild http://www.yogajournal.com/poses/491

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>