i väntans tider och efteråt

Andas ut

Filed under: TRX | Tags: | juli 7th, 2012
Post

Det är mycket, mycket sällan jag blir nervös eller ens lite förväntansfull inför att instruera en klass numera. Nu menar jag inte att autopiloten slåss på, utan snarare att jag senaste åren ägnat mig åt välbekanta träningskoncept säg jac funnit min roll. Så gissa min förvåning när jag insåg att mitt magknip/någon slags rastlös känsla i hela kroppen var helt enkelt lite nervösitet inför att instruera min allra första TRX klass. Jag hade min musik, mina övningar och riktlinjer hur jag skulle guida deltagarna genom dessa 45 min. Så förberedd var jag till 100%, det var ju inte det! Det var bara ren och skär nervösitet, att göra något nytt. Så jag gjorde det enda vettiga jag kunde komma på för att lugna mig själv, jag sprang till gymmet.

20120707-194635.jpg
Det är ju då jag tänker som bäst, så det var ju lika bra och transportera mig till gymmet var jag ju tvungen att göra ändå. Sagt och gjort. 5 transportkm flög förbi medan min hjärna gick på högvarv. Stannade upp när jag bokstavligen höll på att springa in i ett jordgubbsstånd på torget. 2 liter jordgubbar rikare och mycket lugnare landade jag på gymmet.

20120707-195153.jpg
Passet gick över förväntan och deltagarna lämnade salen svettiga och glada. Mitt upplägg verkar ha gått hem. Jag utgick ifrån 3 baspar av övningar som sedan modifierades till tyngre och tuffare. Givetvis körde vi ett par i taget. Jag själv har varit med och deltagit på lite olika upplägg och sett att det lätt blir tävling och stress genom övningarna när deltagarna släpps fria. Det blir helt enkelt ingen bra och säker träning. Min tanke var att hålla ihop gruppen och sikta in fokus på utförandet av övningarna. Nu hade jag lite flyt då mina deltagare var vana TRX utövare och kunde lätt följa såväl riktlinjer som rättningar. Det var himla lyxigt. Efteråt kunde jag njuta av mina inhandlade dagsfärska gubbar och vänta in familjen för en dag inne i stan.

20120707-200055.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>