i väntans tider och efteråt

Work work work……

Filed under: personligt, Styrketräning | Tags: | juli 5th, 2011
Post

Ny vardag har börjat här hemma, med ombytta roller. För en månad framöver är jag tillbaka på jobbet och Björnen är pappaledig. Det är lite ovant och lite konstigt att lämna de där två ensamma hemma, även om jag vet att de klarar sig alldeles utmärkt. Samtidigt så är det härligt att få klä sig utan att behöva ta hänsyn till amningsvänligheten eller risken för kladd. Det är härligt att få tänka kreativt och använda ”arbetshjärnan” istället för att förlora sig i blöjsorter, sömnvanor och vad som mosas bäst. Kort sagt har båda världarna sina för och nack delar och just nu försöker jag hitta guldkanterna i båda. Hitills (läs efter en arbetsdag) är jag nöjd med situationen.

Träningen får däremot klämmas in litegrann där det passar. Igår morse skar jag ner morgonlöpningen till 7 km för att komma i tid till jobbet och med lite vemod gick jag till gymmet på kvällen för att instruera body pump. Efter att ha varit ifrån Alma större delen av dagen så lockade hennes jollrande och blöta pussar mycket mer än träning. Väl på plats kändes det trots allt hur bra som helst och klassen var riktigt skojig! Deltagarna pustade, flåsade och lassade på vikter. Så trött och hög på endorfiner blev jag trots allt. Och gosa lite mer med min lilla Alma hann jag med innan hon slocknade strax efter 21.  Imorse däremot for jag iväg medans hon och Björnen sov som godast. Bröst och armar stod på gymmschemat idag.

 

Jag har börjat alltmer överge superset, vikterna jag siktar på nu kräver en hel del mer energi känns det som. Istället drop settar jag de flesta övningarna. Dvs jag börjar tungt, och det blir några få reps innan jag sänker vikten något och fortsätter tills mjölksyran droppar ur öronen. Ibland räcker det med en sänkning, ibland bjuder jag mig själv på två. Därför orkar jag inte dra igång andra övningen omedelbart, utan föredrar nu att fokusera på en övning i taget och tömma den på all energi. Det ger en härlig utmattning. Min förhoppning är det skall gynna mig på pumpklasserna, så jag kan öka lite mer även på dessa vikter. Planen är att försöka hålla sig till detta hela julimånad. För eftersom jag jobbar och kommer träna styrka i anslutning till jobbet så kommer jag träna utan Alma. Vilket gissar jag kommer ge mig mer fokus och effektivitet. Nu är det dags att återgå till arbetsdagen!

Ha en fin tisdag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>