i väntans tider och efteråt

Tar vara på stunden

Filed under: Styrketräning | Tags: | oktober 5th, 2011
Post

Idag tog jag verkligen vara på varenda sekund av mitt morgonpass. Det trots en usel natt sömnmässigt. Bröst och armar är en combo som jag experimenterat med en tid nu. Jag har testat lite olika varianter av övningar och upplägg för att hitta något som jag ska kunna köra under en lite längre period. Idag hittade jag en struktur som jag känner mig tillfreds med. En del av min egen utmaning är styrketräningen. Målet är 4 pass i veckan och hur dessa skall se ut har börjat klarna.

Pass 1 rygg och axlar. Pass 2 bröst och armar. Pass 3 ben och mage och pass 4 är sammanslagning av de två muskelgrupper jag vill prioritera under denna period, dvs armar och axlar. Det upplägget tänker jag följa fram till årsskiftet. Jag ska försöka sikta på att klara tyngre vikt snarare än fler repetitioner. Uthållighetsträningen får jag från den body pump jag instruerar på måndag kvällar. Det har tagit sin tid att komma fram till vad jag vill och hur jag vill ha det. Nu känns det riktigt bra! Och lika bra kändes dagens bröst och armpass. Även om båda muskelgrupperna är fortfarande en aning trötta och slitna efter måndagens pump. Det blev ju trots allt en månads uppehåll från pump så jag räknade med trötthet och träningsvärk.

Idag kommer jag tyvärr missa löpningen. Den får helt enkelt inte plats idag. Dels övar jag inför body step releasen imorgon och dels skall jag instruera två klasser ikväll. Jag hjälper en kollega med en yoga och direkt efter teamar jag combat med Björnen. Så för att hinna med lite hemmafix och ha tid och ork att leka med Alma får jag helt enkelt avstå. Givetvis svider det lite att få vänta i ytterligare två dagar för att få springa, men det är det klokaste och mest hållbara alternativet. Jag tröstar mig med att jag kommer ha galet mycket energi för combatklassen. Och att jag kommer ha en glad och nöjd bebis hemma ikväll.

20111005-153848.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>