i väntans tider och efteråt

Styrketränings flow

Filed under: Styrketräning | Tags: | september 23rd, 2010
Post

Imorse hade jag planerat in sovmorgon. Räknade inte med att min sambo som just nu är krasslig skulle snarka högre än min väckarklocka redan vid fyra på morgon. Efter nästan 2 timmars försök att somna om gav jag upp och klev upp istället. Tog ett snabbt beslut ta mig till gymmet för ett träningspass ändå! Sagt och gjort!

06.45 var jag på plats bland maskinerna och vikterna. Det blev en utmanande tung kombo av rygg och ben. Satsade på latsdrag, rodd i maskin och faktiskt även hantelrodd som jag sedan några veckor sen övergivit. Det gick förvånansvärt bra. Kontakten med muskler fanns där och jag kunde lägga mig på en acceptabel nivå viktmässigt.

Benträningen bestod av framförallt spark och curl maskiner. Båda sittande. Men eftersom knäböjen kändes helt ok under min pump i tisdags så testade jag även dem. Det är ingen övning jag kan köra tungt givetvis. Grejade 4 set med ca 8 reps på 40-50 kg. Benen skulle klara dubbelt så många reps, men inte bålen. Så jag nöjde mig med det jag kunde genomföra på säkert och korrekt sätt.

Det var en underbart skön känsla att ha flytet, kontakten och energin på en och samma gång. Jag lämnade gymmet duschad, hungrig och helt tillfreds!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>