i väntans tider och efteråt

Lyxdag

Filed under: Löpning, Styrketräning | Tags: | november 9th, 2011
Post

Jag lever med ena foten i arbetslivet och den andra i hemma i föräldraledigheten. Det är lite som en gott och blandat påse. Det är underbart att få göra allt det där som hör jobbet till och samtidigt kunna ha onsdagar som denna.

Ett mycket tidigt styrketräningspass på gymmet. Bröst och armar på ganska exakt 60 minuter. Jag fortsätter förvåna mig själv med tyngre vikter, fokus och kontakt. Idag plockade jag upp 12,5 kg hantlarna och höll mig till dem i alla fem set. Nu var det inte många repetitioner som det blev med dessa. Jag sjönk från 6 reps i första set till två på det femte. Jag är nöjd! Det är ett stort hopp från 10 kg till 12,5 men det är det som bjuds på gymmet. När jag kämpat klart greppade jag cykelstyret med darriga armar och for hem. Just då var det skönt att bo mycket centralt.

Jag och Alma landade duschade och mätta på öppna förskolan innan klockan hunnit slå 9.30! Det blev en minst sagt rask promenad. Att det blev lite svettigt gjorde inte så mycket. Jag hade packat och klätt mig för att kunna ge mig av och springa direkt därifrån efteråt. En torr topp och vi var redo för lek och stoj i några timmar.

Det blev nästintill perfekt mellanrum mellan frukost och springandet. Dryga 3 timmar. Inte mätt och inte speciellt hungrig heller. Solen sken och det var nästan löjligt härligt ute. Alma hade fått leka och busa och fått i sig och på sig det mesta av lunchen så hon somnade så fort vagnen rullade igång. Jag hade spanat ett tag nu på en del utav vägen jag sprang idag. För er som bor eller är bekanta med Linköping så menar jag Lambohovsleden. Så här härligt var det!

20111109-025518.jpg

Sedan fick jag inte riktigt till det hela vägen hem. Sprang genom stort företagspark och även cykelvägen på utkanten av innerstan. Det är lite baksidan med att bo centralt. Alma fortsatte sova så jag hann duscha och äta lunch. Och nu sitter vi här med eftermiddagskaffe till mig och leverpastejsmörgås till henne och lyssnar på Christer i P3. Det är en riktig lyxdag för mig. Så dagen till ära och lite extra hungrig som jag var efter 12 km med vagn hittade jag denna i kylen. Ett köp från en ekologisk rawfood/vegan butik i San Francisco. En liten ruta är jag helt klart värd.

2 Responses

  • Karro | november 9th, 2011 @ 04:50 | Svara

    Låter som en riktigt härlig förmiddag! Nästa tors är ja på efterkontroll, o veckan efter sätter mamma barn igång på fm, säg gärna till om du är hemma tis el ons fm då A är på dagis. Kram

  • Josefin - SAME OLD STORIES ♫♪ | november 9th, 2011 @ 05:17 | Svara

    sv: Hej, vad roligt! Blir glad när man hittar bloggar i samma stad och med liknande innehåll som ens egen blogg! =) Jag tränade på world class för ett par år sedan, men tränar nu på campushallen eftersom det ligger nära både universitetet och mitt hem. det var uttagning till zumbainstruktör, och zumba älskar jag verkligen! Vart jobbar du nu? Ni behöver inte en instruktör som kan zumba, alternativt gympa bas eller spinning bas? :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>