i väntans tider och efteråt

Igår, idag och imorgon

Filed under: Styrketräning | Tags: | februari 1st, 2012
Post

I mitt ordinarie arbete finns planering, uppföljning och utvärdering ständigt närvarande. Det har slagit mig att jag borde bli bättre på att tillämpa detta även i min styrketräning. Jag gillar att planera, men jag har inte tagit mig tiden att följa upp och framförallt utvärdera hur den genomförda träningen blivit. Efter en hel månad med bara TRX så var det faktiskt lite svårare att komma tillbaka till den ”vanliga” styrketräningen. Och detta trots att jag längtat och sett fram emot det. Styrketräningspassen har under januari varierat mellan usla pass och riktigt bra sådana. Ojämnt är det minsta man kan kalla det. Jag har grunnat en del på anledningen till detta. Anledningar finns det många, beroende på hur jag väljer att se på det hela. Men otydliga mål, bristande planering och hastiga beslut kan jag se som olika delar i detta. Nu är det så att den kommande flytten ut ur stan och bort från gymmet med bara 5 minuter transport ligger bara en månad bort. Fram tills dess måste en större helhet med dagis,jobb och familjetid få ta form. Beroende på hur vardagen kommer se ut så får styrketräningen passas in där den får plats. Jag gissar att lunch och morgonpass kommer vara det som gäller. Det jag inte vet är i vilken utsträckning. Att jag ska mestadels springa till och från jobbet har jag beslutat mig för och ser fram emot att uppleva det sättet att löpa.

 

Så jag har beslutat mig att planera endast en månad framåt dvs bara februari månad ut. Imorse testade jag något som kallas cluster set. Och det passade mig utmärkt. Att ha korta pauser och ganska så spikat program tilltalar mig. Det blir även tidseffektivt vilket är bra då jag har ganska exakt 60 minuter på mig. Däremot så återstår viktdilemmat som jag kämpat med även under januari. Jag har svårt att träffa rätt vikt för att bli riktigt trött. Antingen blir det för tungt och tekniken brister eller så är det lite för lätt och jag kommer upp i allför många repetitioner. Jag eftersträvar att jobba med strikt teknik och full kontakt, målet är att uppnå total utmattning eller så mycket utmattning det bara går. Dagens cluster set uplägg var helt nytt för mig, hittade det hos en av de få manliga bloggare jag tittar in hos regelbundet. Det känns som att detta passar mig riktigt bra just nu. För efter en riktigt intensiv timme eftersom vilan mellan olika set är bara 15 sek så var jag skönt mör i axlar och rygg. Det till skillnad från de sista två styrketräningspassen som lämnade mest frustration bakom sig. Hur de enskilda passen skall se ut måste jag dock fundera lite mer kring och kanske även läsa om hur andra gått tillväga. Hur styrketränar du? Upplägg? Tankar? Låt oss inspirera varandra!

3 Responses

 • Lonisa | februari 2nd, 2012 @ 08:35 | Svara

  Styrkekör efter humör..men inte för ofta, då kan man tröttna eller rent av känna ett osug efter det…
  Så lite lagom av det och mellanrum mellan varje gång….så man hinner återhämta sig rejält…

 • Karro | februari 2nd, 2012 @ 09:34 | Svara

  Vet du någon som är i behov av bil plats till Nike så finns det i min bil;)

 • Karro | februari 2nd, 2012 @ 09:35 | Svara

  Jag menade skjuts…..så klart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>