i väntans tider och efteråt

Dubbelt upp

Filed under: Frisk, Styrketräning | Tags: | juli 15th, 2011
Post

Grått, regningt och småkallt. Det är vad jag vaknade till imorse. Hur sugen jag än var på att snöra på mig löpskorna och jaga regndroppar så avstod jag. På schemat stod det benpass. Ett tungt sådant skulle det vara enligt min personliga coach (Björnen). Inte fy skam det heller inför kommande vilodag.

Nästan en timme manglade jag mina ben. Det är det första ordentliga benpasset på riktigt länge. 70 kg i knäböj lyckades jag komma upp i och kramade ur kring 8 reps i 4 set. Det kändes då och det känns även nu flera timmar senare. Jag hann med ett gäng övningar till och det var nästan spagetti känsla i benen när jag väl var klar. Coachen blev nöjd, när jag berättade om övningarna och vikterna.

Han var dock inte lika nöjd när jag valde att köra 30 min Frisk på lunchen. Det kanske var dumt i dagsläget, men när tillfället bjöds kunde jag inte motstå. Tungt som tusan var det allafall. Eftersom jag var med endast som deltagare så laddade jag västen lite extra. 10 kg blev det! Svettigt, kämpigt och tungt var det hela vägen. Men det gick, kanske mest tack vare pepp från Linda, min instruktörskollega som såg till att vi alla höll igång under hela klassen.

20110715-020221.jpg

Nu är jag tillbaka på jobbet, härligt trött och färdigtränad för dagen. Om ett par timmar tar jag helg. Då blir det fredagsfika i trevligt sällskap och en smarrig espresso frappe i handen. Det ser jag fram emot.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>