i väntans tider och efteråt

Börjar sakna

Filed under: Styrketräning | Tags: | december 19th, 2011
Post

Jag börjar känna en alltmer påträngande saknad efter vikterna och den tunga styrketräningen. Vilken tur att det är ganska exakt två veckor kvar av min TRX månad. Imorse tog dock just den där saknaden över och jag svek TRX banden till förmån för vikter. Men för att fortsätta på den mer uthålliga banan jag slagit in på under december så kom jag på den briljanta idéen att köra ett 100 reps pass. Rätt eller fel, det vette katten men jobbigt som tusan var det och ganska skojigt under tiden. På fyra set gällde det att få ihop 25 reps per set för summan skulle landa på 100 i slutändan. Upplägget var superset som alltid, jag vet inte riktigt hur jag ska skiljas ifrån dessa. Sedan på vägen så utvecklades detta till någon sorts superset i superset.

Ett exempel så det blir begripligt. Ett superset var smala latsdrag och en axelövning jag kallar för sprintern. Jag har skrivit om den tidigare. 25 reps av smala latsdrag på någorlunda vettig vikt gick bara inte, jag fick lätta och lätta. Så istället för att lätta hela vägen så växlade jag till sittande rodd. I praktiken innebar det att efter 12-14 reps av smala latsdrag hoppade jag snabbt på rodden och rodde ihop resterande 11-13 reps upp till 25. Likaså på sprintern, som är en axelövning så växlade jag mellan den och vanliga sidolyft. Summan skulle bli 25 varje gång. Tiden flög bara förbi och innan jag hunnit reagera var jag genomsvettig och en timme hade rusat förbi.

Jag kommer helt klart göra om detta pass eller liknande någongång emellanåt för att skapa variation i träningen. Och kan varmt rekomendera det till alla som styrketränar regelbundet att röra om i ”sin gryta” emellanåt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>