i väntans tider och efteråt

Bara axlar

Filed under: Styrketräning | Tags: | januari 18th, 2011
Post

Det var bara axlar som stod på morgonens styrketräningsschema. Efter lite turbulent start hemma då jag inte fick Alma att somna om efter liten mini frukost kom jag iväg. Det var tack vare stöd och hjälp av finaste Björnen som tog hand om lilla fröken. Min motivation var på topp efter denna start och på vägen dit bestämde jag mig för att testa tunga vikter. Det känns ju allt mer stabilt i bålen och jag vill testa den lite mera, fortfarande som stabilisator och statiskt men åndå. Det blev kort och intensivt pass. Knappa 40 minuter innan jag hoppade upp på spinningcykeln och trampade mig svettig i 30 minuter. Inga superset idag, fixar inte det just nu med tunga vikter, men hela 5 övningar hann jag plus en liten omgång av plankan. Spinningen idag var tung för min del. Gårdagens benpass har satt sina tydliga spår. Även där försökte jag använda mig av mer vikter. Trodde att 90 minuters promenaden senare igår skulle förebygga lite av värken och stelheten, men icke……. återstår att se om dagens kvällspromenad kommer hjälpa.

Vill dock förtydliga detta med tunga vikter innan du som läser ser massiv viktmassa framför dig. Under hösten rasade vikterna i takt med att magen växte. Det var många övningar som inte kändes bekväma eller givande. Allt det tillsammans har givetvis försvagat mig, så de där stora vikterna är ju inte så himla stora. Jag har smugit på lite undan för undan för att ge snittet och bålen tid att läka och byggas upp. Detta pågår ju givetvis fortfarande och jag avbryter övningar om de skulle kännas konstiga på något sätt. Nu har det inte inträffat, utan allt har flutit på hur bra som helst. Därför har jag vågat mig på tyngre vikter. Planen är att hålla i det hela denna och nästa vecka……..ser fram emot morgondagens ryggpass!! Underbart med tränignsvärk!

One Response

  • Ingela | januari 18th, 2011 @ 07:18 | Svara

    Vad skönt att det känns bra att träna :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>