i väntans tider och efteråt

Uppförsbacke

Filed under: Spinning, transportlöpning | Tags: | maj 4th, 2012
Post

Igår ägnade jag mig åt vila och jobb. Inte ett enda tramptag på någon spinningcykel, inte ett enda löpsteg, ingen träning alls för benen. Överkroppen däremot fick sig en genomkörare bland hantlar och viktplattor. Ett mycket efterlängtat och svettigt pass. Eftersom jag haft svårt att hinna med styrka senaste veckorna, så har de passen som blivit av, varit lite mix utav allt (utom ben). Jag hoppas på lite mer strukturerad styrketräning de kommande veckorna. Hur som helst så tyckte jag att jag borde varit ganska pigg och alert i benen efter gårdagens återhämtning, men icke!!!

Snarare tvärtom!! Det var ett par riktigt sega ben som jag försökte löpa med in till stan imorse. Kombinationen 5 km löpning och 45 minuters spinning har blivit lite beroendeframkallande. Och idag i likhet med de senaste veckorna drog jag på mig löpkläder, spände åt den fullpackade ryggsäcken och gav mig av med sega och motvilliga ben. Skam den som ger sig tänkte jag och tvingade benen att hålla igång hela vägen till gymmet.

Med sådan start förväntade jag mig ett mentalt skittungt spinningpass. Men hör och häpna, så var det precis tvärtom!! Pigga och oförskämt starka var dem. Det var som om den sega löpturen var den uppvärmning som benen behövde för att komma igång. Efter uppvärmningssträckan var jag mer än redo för ett tufft pass. Och det var även mina spinnare! Energin var på topp och vi for iväg (symboliskt talat) så svetten rann redan 15 minuter in i passet. Jag guidade dem från den ena branta toppen till nästa och nästa och nästa. Det är lite overkligt men spinningklasserna går ruskigt bra nu. Både rent fysiskt, men även vad gäller coachning och upplägg. Både jag och deltagarna går från klarhet till klarhet. Så jag suger åt mig alla fina ord och njuter av framgången. Sedan givetvis så jobbar jag flitigt mellan klasserna med lite små förbättringar och förfiningar, men på det stora hela så är jag numera glad i hela hjärtat och själen varje fredag just tack vare morgonpasset.

20120504-144102.jpg

Solsken på väg till gymmet. Törs jag dra på mig 3/4 tights på hemvägen nu om knappa 30 minuter?

4 Responses

 • Lonisa | maj 4th, 2012 @ 03:19 | Svara

  Här lyser ingen sol, men vet en solig plats som jag tyckte mkt om – Bosses glassbar i Linköping…

 • Sara | maj 4th, 2012 @ 09:32 | Svara

  Nu funkar det ju med kortare tights!! I alla fall om dagarna!

 • Jennie Forsgren | maj 5th, 2012 @ 08:23 | Svara

  Tack så mycket fina du i vanlig ordning. Ja ibland undrar man vad man håller på med och kämpar med något sådant här som livet ser ut men man kanske dras till utmaningar vad vet jag? Har aldrig riktigt kännt mig inspirerad av sådan som kommer lätt haha :-) . Ja visst är det så när man fick barn och blev mamma då är det ju någon annan som oftast styr och bestämmer nuförtiden då får man anpassa sig :-) .

  Du är väldigt imponerande tycker jag som får ihop allt med vad det innebär i vardagen på ett bra sätt verkar det som. En bra balans helt enkelt så att det finns utrymme för allt som gör en lycklig och måsten såklart också.

  Betyder enormt mycket också måste jag säga alltid dina peppande ord till mig :-D

 • Dahl | maj 5th, 2012 @ 04:11 | Svara

  Vilodagar är grymt viktiga, något jag fått lära mig genom livet….
  du tränar ju en hel del, så tipsar lätt om att ha vilodagar o låta benen vila…….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>