i väntans tider och efteråt

Tillsammans är vi starka

Filed under: Spinning | Tags: | april 24th, 2012
Post

Idag var det tillbaka till vardagen och rutinerna. Alma hade varit feberfri hela måndagen, fått upp aptiten och energin! Så idag var det en riktigt glad tjej som trippade in på dagis. Jag själv tog cykeln in till stan då jag kör lite extra klasser denna vecka och inser att transportlöparutmaningen får vänta till nästa vecka. Fördelen med cykeltur är att jag är inne i stan på dryga 15 minuter och får lite extra tid i gymmet. Idag fick jag äntligen tid till styrketräning. Sjukdomarna och helgens uppvisningar kom emellan och det hade nästan gått en vecka sen sista gympasset. Denna vecka får bara ytterligare ett gympass plats då jobb och annat måste prioriteras. Men 2 pass är betydligt mer än inget alls. Jag gjorde det bästa och mesta möjliga utav tiden och blandade friskt mellan muskelgrupper. Dock med fokus på överkroppen. Det känns som benen får sitt ändå.

En arbetsdag senare var jag faktiskt tillbaka på gymmet för att instruera en extra insatt spinningklass. Trycket på just spinning är riktigt högt hos oss just nu och det var ett spinningsuget gäng som passade på att köra lite extra dem också. Igår kväll när jag lade playlist och banprofil för dagens spinning så flög en liten djävul i mig och den ena tuffa sträckan byggdes på med nästa och nästa och nästa. Just idag ville jag ge mina deltagare ett riktigt ”mördarpass”, vilket jag talade om för dem innan vi startade. Idag var inget pass som man bara kunde trampa sig på rutin. Idag var det dags att ge det där lilla extra redan 15 minuter in i klassen. Det blev svettigt, det blev tungt, mjöksyran steg och hjärtat höll på att hoppa ut ur kroppen!! Men det var fantastiskt roligt. Jag hade hur roligt som helst. Det bästa med instruktörsjobbet är tillfällen som idag. När jag lyckas hitta motivationen hos varje deltagare och hjälpa den framåt. När hela gruppen är här och nu i stunden, i träningen, i den gemensamma strävan att pressa sig själv. Tillsammans är vi starka, eller faktiskt galet starka!! Jag tror jag lyckades att trötta ut hela gänget minst lika mycket som mig själv. Min instruktörsfilosofi är att mina ord motiverar lika mycket som mina handlingar. Dvs vill jag att mina deltagare ska ta i för kung och fosterland så bör jag göra detsamma. Människor gör inte vad man säger utan gör som man gör. Om det ska vara exempelvis en tung backe så bör jag föregå med gott exempel och köra en tung backe även jag. Jag vill att mina deltagare ska pressa sina gränser och då försöker jag göra detsamma. Och det går att prata samtidigt, för mig allafall. Den adrenalinrusch jag får av att instruera gör mig otroligt mycket starkare än vad jag skulle varit på en cykel på motsatt sida. Sen är det ju faktiskt lite vana och rutin också. Det vore roligt att få ta del av dina/era synpunket på detta huruvida instruktören skall ta i eller inte? Är det ok att köra lika slut på sig själv som sina deltagare? Är det motiverande att se? Vad tycker du?

Avslutningsvis så kan jag bara konstatera att visst var mina ben lite tunga och sega imorse efter gårdagens bonus combat, men nu tar jag mig ju knappt upp för trapporna till övervåningen här hemma. Lyckligtvis behöver jag inte klättra alltför många vändor. Det är dags att låta kroppen vila, imorgon är det ju en ny dag!!

20120424-222335.jpg

6 Responses

 • Claudia | april 24th, 2012 @ 11:11 | Svara

  Jag tycker det är mer än ok för instruktören att ta ut sig! Så länge man inte tappar bort coachandet i det, vilket jag vet att du inte gör. Som du säger, vad instruktören gör är minst lika viktigt som det den säger!
  Kommer ihåg första gången jag satte foten i en passal

 • Claudia | april 24th, 2012 @ 11:14 | Svara

  (jag var inte färdig, råkade trycka enter haha).
  Anyways, första dagen jag satte foten i en passal var på din combat för några år sen. Ogillade egentligen allt som heter träning och hade inga förväntningar eller tankar på att det skulle va för ansträngande. Men när jag såg sig ta i samtidigt som du gav den pepp du gav så lyckades jag pusha mig själv mer än jag trodde jag kunde och gick hem med den där härliga utmattade känslan för första gången. Den dagen jag blev kär i träningen =) Haha lite långt svar på en blogg, men JA jag tycker instruktören får ta i! ;)

 • Jenny | april 25th, 2012 @ 09:12 | Svara

  Du vet nog vad jag tycker….:)

  Jag kör ju med samma inställning som du nämligen att självklart ska jag som instruktör ta i själv. Finns inget värre än att gå på pass där instruktören bara ”fjamsar, trixar med musiken, sitter och ler mm. Jag tar i mer på de pass jag instruerar samtidigt som jag kan hålla i min coaching så klart: Men som du sa….tar instruktören i så gör kunderna det samma-precis som barn som gör som sina föräldrar och inte vad vi säger till dom. Saknar dig på WC då du är den enda instruktören som kan ge mig inspiration! Måste försöka gå på något av dina pass på Frisk snart om bara tiden räcker till någon gång…..:)

 • Ingela | april 25th, 2012 @ 01:39 | Svara

  Tycker absolut man ska ta i till 100 även som instruktör, det gör att man som deltagare tar i extra. Jag hr varit på allför många pass ( inte bara spinning) där det är alldeles för lite tempo… Jag är där för att köra hårt! För några veckor sedan sa t.o.m en deltage till ”Nä, nu kör vi tycker jag” Hade exakt samma tanke, men så ska de ju inte vara!

 • jossan | april 25th, 2012 @ 03:38 | Svara

  Ibland kom jag på mig själv att jag inte riktigt hörde hela ord utan mer tittade på din takt/instruktion.Haha, någon körde skiten ur oss ;) Så ja. Det skulle kännas konstigt om du var där för att titta på mer än att cykla själv?! Fortsätt, och som vi sagt. Bästa upplägget någonsin. Jag har aldrig känt den där gnagande svidande känslan i benen på spinningcykeln så mycket som jag gjorde igår. Supernöjd och välförtjänt träningsvärk i rumpa och lår idag :D

 • Lonisa | april 28th, 2012 @ 12:43 | Svara

  Va du tränar damen, glöm inte vilan också!
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>