i väntans tider och efteråt

Tankar från cykeln

Filed under: Spinning | Tags: | januari 21st, 2011
Post

Det blev ett spinningpass både igår och idag. Så jag sitter här nu med ett par trötta ben och känner mig nöjd. Igår cyklade jag som deltagare och hann ägna mig lite åt att studera cyklisterna runtomkring mig. Bland annat kunde jag inte låta bli att kolla in två tjejer i övre tonåren som verkade inte riktigt sålda på detta med spinning. Deras största bekymmer verkade vara att de började svettas, något som båda ville undvika såg det ut som. Jag ska inte göra mig lustig på deras bekostnad men jag måste erkänna att det var lite underhållande att se.

Ikväll höll jag min egen klass och de som hade kommit verkade inte ha något alls emot att svettas. Tvärtom så tog det i så svetten lackade. Just  nu är vi inne i uthållighetsperiod och det är långa, sega sträckor som gäller. Det kräver en hel del av både deltagarna och mig. Ibland lyckas jag få med mig hela gruppen och kan känna att jag når ut till varje enskild individ och ibland så är det som en vägg mellan oss. Idag fanns kontakten där och jag lyckades fånga ögonkontakt med de allra flesta. Det är lätt att motivera de som gillar att ta i, svettas och kämpa, de som gillar spinning och träning. Utmaningen är att peppa dem som inte gör det. Hur skulle jag motivera de två tjejerna som inte ville svettas som jag kollade in igår? Vad får dig att ta i det lilla extra på ett pass? Hur vill du bli peppad och motiverad?

Det bästa med att komma iväg och träna är att komma hem och mötas av en sådan mysig syn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>