i väntans tider och efteråt

Ready to gooooo

Filed under: Body Pump, Spinning | Tags: | december 26th, 2011
Post

Efter en dag med mat, sömn och vila som högsta prio så känner jag mig verkligen redo för rörelseglädje och endorfiner. SÅ idag blir det spinning 45+ body pump 45 med start om ca 2h. När jag åtog mig klasserna för flera veckor sen, så hade jag inte någon speciell plan eller tanke med upplägget. Senaste dagarna har det dock vuxit och tagit form en allt tydligare plan för dagens klass. Det ska vara svettigt och tufft givetvis, men även givande för själen en smula. För det mesta försöker jag ha en röd tråd genom mina klasser. Ibland genom själva profilen på klassen, ibland genom musiken, alltid genom coachingen. Bäst blir det givetvis när man lyckas lägga ihop alla tre till en grym helhet.  Att lägga ihop ett riktigt grispass är egentligen lätt. Det svåra enligt mig är att förmedla något mer på sina klasser, lite motivation, inspiration och glädje.  Jag som instruktör eftersträvar att ge mina deltagare en upplevelse. Lite magic moments som det kallas i LesMills kretsar, men det gäller ju givetvis alla sorts klasser. Det är det där lilla extra jag själv vill ha när jag går och tränar för andra.

Så idag ska jag bjuda mina deltagare på en cykeltur längs den västafrikanska kusten. Senegal och Gambia är för mig välbekanta länder. Det gör det lättare att hämta uppslag och inspiration. Det blir givetvis mycket trummor som är musik jag själv blir hur peppad av som helst. Eftersom vi ska hålla oss till kusten så är havet, himlen, solen och vinden självklara inslag. Det känns osm ett riktigt skönt avbrott från julfirandet. Direkt efteråt följer 45 min BP med alla låtarna utom ben. Vi hörs efteråt så får ni höra hur det gick!

Annandagjul 2011 väder.

20111226-112925.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>