i väntans tider och efteråt

Favoriter i repris!

Filed under: Body Pump, Spinning | Tags: | januari 5th, 2012
Post

Idag har det varit en dag full av favoriter som på ett eller annat sätt tidigare passerat min väg. Imorse var jag med på ytterligare en inspirations/utbildningsomgång för TRX.  Jag lärde mig några nya övningar och några lite tuffare varianter på de jag redan känner till. Jag kommer definitivt testa 40/40 challenge med jämna mellanrum. Kolla in länken om du är nyfiken på vad det är.

Senare under dagen var det dags för nästa favorit. 45 min spinning och 45 min body pump. Eftersom mitt huvud är överfullt av nya koreografier så valde jag att köra mer eller mindre exakt samma klass som på annan dagen. Och vet ni! Det var lika jobbigt, svettigt och roligt idag. Det är otroligt skönt att kunna sin musik, då kan jag verkligen lägga all fokus på deltagarna. Spinning är extra tacksam klass när det kommer till upplägg. Kan du din musik, så kan du variera dig i oändlighet under klassens gång beroende på vilka deltagare du har. Jag använder ipod och övertoning funktionen på mina spinningklasser. Det tillsammans med genomtänkt musikupplägg ger mig en en klass med bra flöde och energi. Sedan gäller det att fylla ut det med bra coaching och målbilder. Mitt mål är att bli lite mer kompis med Mix maister framöver och skapa klasserna där, men tills vidare nöjer jag mig med enkel övertoning. Jag vill undvika pauser, skiv eller låt byten och dylikt. Sådant stör mig och jag gillar inte det när jag går och tränar för andra. I dagens tekniska samhälle är det hur enkelt som helst att skapa playlist i all möjlig media. Eller vad tycker du? Det kanske bara jag som fokuserar på sådant? Hur som helst så var det trummor, trummor och mera trummor rakt genom spinnigdelen. Sedan spelade jag min absoluta favvo axellåt på body pump delen. War Machine från skiva 52! Lyckan var total!

Som en extra bra avslutning på det hela har jag fått en finfin julklapp hela vägen från San Franciso (tack Peter och Anna). Jag har fullständig dille på väldoftande tuber, flaskor och burkar. Så gissa hur glad jag blev när mitt paket innehöll Philosophys underbara cinnamon bun shower gel. Så nu sitter jag här väldoftande och lägger ihop mina favvo spår till morgondagens body step special som för övrigt kommer bli hur skojig som helst. För att avsluta denna dag full av favoriter så har jag hittat tillbaka till pistage nötterna som jag under lång tid övergivit för cashew. Jag hade glömt hur goda och salta de är. Ha en skön kväll!

 

 

 

2 Responses

  • Jenny | januari 6th, 2012 @ 07:53 | Svara

    Vad lustigt, jag har precis fått dille på just pistagenötter(cashew har jag övergivit för länge sedan)…så underbart goda och lite kul att få anstränga sig lie för att få upp nötskalen! Håller verkligen med om det där med musiken!

  • Claudia | januari 7th, 2012 @ 01:45 | Svara

    40/40 challenge verkade riktigt kul! Jag hoppar med på att testa det! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>