i väntans tider och efteråt

En annan sorts fredagsmys

Filed under: Spinning | Tags: | augusti 26th, 2011
Post

Det var mysigt att mjukstarta gårdagen. Bli väckt av Alma istället för larmet på väckarappen. Gosa och busa i sängen istället för rusa iväg till gymmet. Samtidigt så är tidiga träningsmornar underbara på sitt sätt. Morgonluften, gensvaret från en allra oftast utvilad kropp och känslan att man har hela dagen framför sig. Det är oslagbart! Så morgonens 45 min långa spinningpass är en sorts fredagsmys i min värld. Det är mitt ljus i det kommande höstmörkret. Det kommer vara underbart att få svettas in fredagsmornarna när mörkret har slukat mornarna.

Just nu experimenterar jag med pyramidupplägget på fredagmornarna. Idag utgick jag ifrån samma grund som förra veckan. En backe på 5 minuter som byggs upp av 30sek långa block. Det tar dryga 30 minuter att komma upp i 5 minuters klättring om man startar nere på botten, dvs 30 sek. Riktigt skön genomkörare för benen och huvudet på sätt och vis. Dagens profil var även en stigning i tre olika etapper, där både tempo och belastning genomgick tre stora förändringar. Deltagarna var helnöjda och förvånade över att 45 min försvann så himla snabbt. Jag är hur nöjd som helst med dagens insats, men har även lite tankar inför kommande fredag. Dels för att fortsätta utmana fredagscyklisterna och dels för att fortsätta bjuda på variationsrika klasser.

Det enda lite negativa idag, var att jag försov mig en smula. Hoppade upp ur sängen med ett ryck och insåg att det var 25 min exakt tills klassen skulle starta. Även om jag i dagsläget nöjer mig med en celsius innan morgonträningen så gillar jag att ha åtminstone 20 minuter till godo att bara få fixa och trixa med lite morgonbestyr. Idag gick allt på knappa 10 och med 7 minuters marginal var jag på gymmet. Jag är fast besluten att inte begå samma misstag nu om en stund när jag ska instruera lunchklasser!

One Response

  • Ingela | augusti 26th, 2011 @ 10:22 | Svara

    Tror säkert dina deltagare kommer att vara nöjda även kommande fredagar :) Jag saknar verkligen alla dina pass. Det skulle vara av den anledningen jag skulle byta gym. Önskar också att jag var morgonpigg som du! Jag var helt död i morse när Leo vaknade 05:40… Kommer dock försöka masa mig upp 1 morgon i veckan för att träna. Det är ju jätteskönt när man väl är på plats, och framförallt efteråt. Hoppas du får en bra helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>