i väntans tider och efteråt

Deja vu

Filed under: Spinning | Tags: | januari 28th, 2011
Post

Gårdagens sista aktivitet var min spinningklass och idag startade jag med att instruera 45 min 06.40. Det är mindre än ett halvt dygn mellan de två tillfällen och när jag kom ner till gymmet och tog på mig headsetet så upplevde jag en sorts deja vu. Inte bara för att det var så kort tid emellan klasserna, men framförallt för att det är så länge sen jag instruerade flera klasser så nära varandra. Tidigare så hände det ofta vissa delar av året. Att instruera mycket mer frekvent  kan ha sin egen charm och under kortare perioder kan vara riktigt utvecklande , tycket jag allafall. Då uppstår det en sorts flöde i coachandet som följer med in i varje klass och ger mig möjlighet att spinna vidare och utveckla de trådar jag påbörjat. Det är nog under sådana perioder som jag har hittat de uttryck och mentala bilder som jag haft med mig längst. Sedan behöver man givetvis återhämtning både fysiskt och mentalt för att ladda om och smälta det som skapats.

Både igår och imorse så hade vi mycket positiv energi i salen och deltagarnas ansträngningar syntes väl i deras ansikten och på deras rörelser på cyklarna. Imorse så var en av tjejerna som var helt ny för mig. Hur van spinnare hon är vet jag inte för vi hann inte pratas vid efteråt. Under de första minutrarna så gav hon mig intrycket av att inte tycka att detta med spinning var så speciellt roligt, observera att det är min tolkning. Hur som helst så rullade klassen igång och vad efter tiden gick så genomgick hon en grym förvandling. Från att trampa luft med lite lätt uttråkad min till att trampa taktfast med schysst motstånd med betydligt mer engagerat ansiktsuttryck. Om det var att hon behövde vakna till eller om jag lyckades motivera henne har jag ingen aning om egentligen. Det kanske var lite av båda. Hur som helst så var det superskoj att se. Hon lämnade salen med ett leende på läpparna. Några minuter senare så gjorde även jag. Det är sådana stunder som ger mig energi och vilja att fortsätta utmana mig för att nå ut till alla inne i spinningsalen.

One Response

  • Jenny | januari 28th, 2011 @ 05:25 | Svara

    Härliga reflektioner! Verkar som att du trivs på ditt ”nya” gym! På WC är allt som vanligt, men viss saknad efter en toppen-instruktör som du förstås! Ha en skön helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>