i väntans tider och efteråt

Bekvämlighetszon

Filed under: body step, Spinning | Tags: | februari 10th, 2013
Post

Just nu går träningen ruskigt bra och jag känner att jag tar ut mig varje gång. Frågan är dock om jag tar ut mig till max? Tyvärr så lyckas jag nog alltför sällan med att ta det där sista lilla klivet mellan att det känns tungt och ansträngande och att man verkligen kräks av ansträngning. Nu går det ju förvisso inte att köra kräkläge varje pass och varje dag. Men det skulle nog funka oftare än vad jag tror. För med handen på hjärtat hur ofta är jag riktigt slut? Inte bara trött och utmattad, utan så där svidande, darrande, helt och hållet slut? Så trött att det bara inte går att få ur sig en enda reps till, eller ett enda steg till? Jag är bra på att pressa mig mot gränsen av bekvämlighetszonen och hålla mig där, men det där sista lilla saknas ofta.

Söndagar betyder dubbelpass och idag passade jag på att byta in atlethic circuit i upplägget. Den fick både mig och deltagarna att ta ett litet kliv längre ut ur bekvämlighetszon. Benen brann och hjärtat höll på att hoppa ur bröstet. Att på knappa 10 minuter sedan ladda om för spinning var ruskigt tungt. Men lite celsius och torra kläder kom jag igång. Det häftigaste var att jag hade med mig fyra tjejer som även kört bodystep. Det kallar jag att kliva ur bekvämlighetszon! De fyra och övriga gänget kämpade hårt alla 60 minutrarna. Jag själv lyckades överträffa mig själv under några utav intervallerna. Vid ett tillfälle kunde jag inte ens hålla ordentlig koll på tiden. Känslan och tillfredsställelsen efteråt var enorm. Tidigare idag plockade jag fram min lergryta och höftade ihop en helt ok gryta med kyckling, sötpotatis och morot. Gissa vem som slukade en halv kyckling ikväll?

20130210-214127.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>