i väntans tider och efteråt

Återhämtning och veckoplanering

Filed under: Spinning, Styrketräning | Tags: | november 1st, 2010
Post

05.45 var det dags att lämna sängen och starta dagen! Packa väska, plocka ihop matlåda och inta en första liten mini frukost. 06.40 var jag på gymmet och startade morgonens styrketränignspass. Känner mig nöjd med min prestation tidsmässigt, speciellt då det var lite extra tungt att kliva upp.

Morgonträningen blev lite blandad med fokus på axlar och rygg. Märker att jag varierar belastningen beroende på övning och utförande. Vissa positioner är mer tacksamma än andra. Försöker att inte bestämma mig alltför mycket i förväg utan låta dagsformen bestämma hur upplägget blir. Bör tillägga att det ett med stort F på försöker, jag gillar struktur och ordning och vill gärna ha en plan. Inser dock att i dagsläget är det mer att motarbeta sig själv. Det hela landade på 3 stycken ryggövningar och 3 st axelövningar innan jag ställde mig på crosstrainern. Efter 45 min intensiv styrka kan man inte förvänta sig toppen prestation i kondition, speciellt inte med en bebis i magen. Så jag nöjde mig med 20 minuter  av lite olika tempo och motståndsväxlingar. Resten av dagen blir faktiskt återhämtning. Det har hunnit gå ganska många dagar sen jag vilade sist.

Den preliminära planen för veckan är följande:

Måndag: rygg, axlar och 20 min kondition, resten av dagen vila.

Tisdag: morgon – armar, ben och 45 min spinn på lunchen

Onsdag: morgon jag instruerar 45 min spinn

Torsdag : morgon gravidvattengympa, vila resten av dagen

Fredag morgon – axlar, rygg och spinn 30 min, kanske spinn på em/kvällen

Lördag: stavgång, gravidyoga och armar/ben styrka em

Söndag: stavgång, gravidyoga och jag instruerar min sista söndagsspinn 55

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>