i väntans tider och efteråt

Återhämtning eller uppladdning

Filed under: Body Pump, Spinning | Tags: | juni 10th, 2011
Post

Tror du jag kom i säng i vettig tid igår? Icke! Först och främst så körde jag bokstavligen över hela min kropp framförallt på body pumpen. Ökade minst 1,25 per sida hela klassen genom. Det var länge sen jag tog i så mycket på en pumpklass. Tröttheten efteråt är obeskrivligt skön och jag ser redan fram emot lördagens utmaning! Nu skall pump bli skoj igen! Direkt efteråt teamade jag Frisk med min fina Björn. Man kan tycka att 30 minuter borde man klara utan mjölksyra upp över öronen och blodsmak i munnen. Men det finns verkligen utrymme för total utmattning i den senaste Frisk:en. Och som om detta inte vore nog så övertalade Björnen mig att stanna och öva kommande combat releasen med honom. Så mer eller mindre 2,5 timme träning blev det igår kväll. Svettig, uttorkad, hungrig och fullkomligen lyrisk stapplade jag hem.

Det jag borde ha gjort när jag duschat och fått i mig mat var att gå och lägga mig. Alma hade då somnat och det fanns inget mer att göra egentligen. Förutom att fastna framför tv:n. Jag har berättat tidigare att jag gillar kriminalserier. Det går två sådana på torsdagkvällar Criminal minds och Criminal minds suspect behavior. Råkar jag komma ihåg att dessa är på tv så kan jag inte motstå att se båda. Egentligen så vet jag hur det hela kommer sluta, de fångar ju alltid bovarna och räddar offren. Men jag måste bara se hur de gör det denna gång! Så där låg jag helt utslagen i soffan och följde polisutredningen istället för att sova. Spännande var det som alltid, men huruvida det var värt en extra timme sömn vette katten.

Imorse kändes gårdagens träning och nattens fjuttiga sömn i hela kroppen. Som tur var hade jag packat och förberett väska och kläder för morgonens spinning. Med stela ben och galet värkande rumpa stapplade jag till Frisk. Utan att ens försöka tänka eller känna efter satte jag mig på cykeln och gjorde nog den bästa spinningklassen på länge. Lustigt va? 40 minuter i mycket skiftande terräng gick galet fort imorse. Stelheten och värken försvann och efteråt var jag förvånad över hur mycket jag kunde ta ut mig. Det kanske inte var så dumt att återhämta och ladda framför lite spännande tv serie. Jag kanske borde försöka hitta fler avsnitt att se online då jag har 2 klasser kvar att instruera idag. På lunchen bjuder jag på mage och Frisk. Så frågan är återhämtning eller uppladdning? Kanske lite av båda? Idag ska jag allafall göra min lilla sötis sällskap och ta en power nap innan det är dags igen.

Ha en fin fredag så hörs vi senare!

3 Responses

 • Jimmy | juni 10th, 2011 @ 10:05 | Svara

  Maratonkvinna du är..

 • Marta | juni 10th, 2011 @ 07:06 | Svara

  Jag tar det som en komplimang, tack

 • Jennie | juni 10th, 2011 @ 08:19 | Svara

  Ja det vart bara så hade inte tänkt det, men då jag inte kände mig hungrig så kändes det bara onödigt att äta. Då jag promenerar och tränar under fastan verkar det gå så himla bra blir aldrig hungrig då men då dricker jag ju celsius innan PW och oftast kaffe eller jak3d före styrketräningen och det hjälper säkert en del på att dämpa aptiten. Och vissa dagar är jag jättehungrig efter 14 timmar men då äter jag då så mycket lättare när man följer kroppen och arbetar med den istället för emot.

  Jag har även märkt att sedan jag började med PF så har jag blivit allmänt mindre hungrig och kan även gå längre mellan måltiderna då jag tror att jag tagit bort den ”psykiska spärren” som jag hade förut när jag verkligen var en 3 timmars junkie med crazy bitch blodsockerfall, å stressen nu har jag inte ätit på 3 timmar nu försvinner alla muskler som var inpräntat hos en. Skönt att vara borta med den nojan :-) .

  Ja men va bra 12 timmar tycker man borde ju gå bra för det är väl ändå rätt normalt om man äter kvällsfika vid 19:00 tiden för att sedan äta frukost vid 7:00 så hade i alla fall jag dom rutinerna när jag jobbade. Det blir kul sedan att höra när du slutar amma och kan testa fullt ut vad du tycker som tränar galet mycket!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>