i väntans tider och efteråt

Reflektioner

Filed under: hundra grymma dagar, Träning | Tags: | maj 6th, 2011
Post

Jag får ofta frågan om vilken sorts klass är min favorit. Vilken jag gillar mest att instruera och vilka är favoriterna att träna själv. Under en period försökte jag utan att egentligen någonsin lyckas skapa någon sorts ragnordning. Det har jag numera slutat med. Anledningen är helt enkelt att jag gillar alla de olika träningsformerna jag ägnar mig åt. Variation är verkligen nyckelordet. Att träna olika saker olika dagar och på olika sätt från tillfälle till tillfälle. Efter flera veckor av intervallspinning så slog jag till på ett riktigt kuperat upplägg igår kväll. Jag har blandat in backintervaller under de senaste veckorna, men att klättra mer eller mindre oavbrutet i en timme blev riktigt tufft.

Mina ben kändes som spagetti på vägen hem och jag kan inte påstå att jag hade hämtat mig efter en natts vila. Segt är ordet för morgones löprunda. Det blev 8 sega km. Under tiden funderade jag massor på hur jag ska gå tillväga för att få ihop instruerandet, löpningen och styrketräningen. Dagarna räcker inte riktigt till alla delarna och vilodagarna lyser med sin frånvaro. Det i sin tur återspeglas på kvaliten, framförallt den på min egen träning. Instruerandet är en endorfinkick i sig. Energin från musiken och kunderna ger min egen ork en enorm skjuts. Styrketräningen är det som är den mest undanskuffade delen just nu. Nästinill alltid styrketränar jag dagtid, vilket innebär att jag har Alma med mig. Hon är en hur snäll bebis som helst. Kan ligga och pilla med en prasselbok och roa sig sälv. Det är jag som inte kan fokusera fullt ut på min träning. Ibland lyckas jag pricka in hennes powernap tid och då är jag ensam i gymmet, medans hon sover sött i receptionen. (En fördel med att jobba på gym, många villiga barnvakter).

Hur som helst så behöver jag ändra lite i mitt träningsupplägg. En ändring som jag faktiskt redan genomfört är att skippa intervallerna och satsa på att samla kilometer. Det är planen för majmånad. Hur jag ska lägga upp styrketräningen återstår att se. Dem där rackarns chinsen skrattar mig rakt i ansiktet just nu………men fy skam för den som ger upp. Planerar att hänga och svänga i chinsräcket imorgon fm. Nu skall jag äga mig åt glad och lekfull Alma. Njut av dagen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>