i väntans tider och efteråt

Påskträning

Filed under: Träning | Tags: | mars 31st, 2013
Post

Solsken, plusgrader och lediga dagar. Påsk är en himla bra högtid. Minimalt med krav och maximalt med ledighet. Sådana dagar bjuder in till att förverkliga både ”måsten” och ”önskar”. Mina måsten har varit lite jobb som släpat efter, ordna upp bland smycken och tuber, burkar, flaskor osv i badrumsskåpen. Det är sisådär roligt under tiden, men känns ruskigt skönt efteråt. Det jag önskat hinna med är att umgås med familjen, utan att behöva snegla på klockan och så givetvis träna litegrann. Så här in på den tredje dagen och med en och en halv dag kvar känns det riktigt bra. Måsten betas av varefter, jag umgås i massor och träningspassen har hitills varit fantastiska!

I fredagsmorse bjöd jag mina spinningkunder på 90 minuter intervaller. Att jag suttit och klurat och räknat på diverse upplägg och låtit mig inspireras av både tidningar och bloggar visade sig ge 100% utdelning. Upplägget gillades skarpt och trötta blev vi allihopa. En bonus var lite ny musik som min kära man bidrog med.

Igår var Björnen på kalas och grabbhäng, vilket innebar att jag och Alma blev kvar hemma större delen av dagen. Mina ben var tunga och stumma och i hela mig fanns ett inre motstånd till att springa. Istället plockade jag fram både vikter och kettlebell här hemma. Det blev fokus på axlar med hantlarna och tabataintervaller med kettlebell. För att ta tillvara på lite solsken svingade jag ute i trädgårn. Solsida och vindstilla gav nästan 15 grader varmt. Svingandet med 16 kg kula var svettigt bara det. Så någon risk för att frysa fanns definitivt inte. Jag är en mycket ovan kulsvingare och har säkert teknik som stundvis lämnar en del att önska. Jag ville ha träningsvärk i axlar, armar och bål och det fick jag må jag lova. När jag och Alma sedan satt ute och fikade på våra nybakade bullar så var jag löjligt nöjd och tillfreds.

20130331-210346.jpg

Idag instruerade jag 75 minuter bodystep. Och eftersom det var påsk och allt så ville jag bjuda på det där lilla extra. Senaste releaserna har det funnits en atlethic circuit. Idag plussade vi ordentligt och körde inte mindre än tre sådana!!! För att inte stupa blandade jag upp dessa med tre styrkelåtar. Bara för att utmana mig själv så sprang jag både till gymmet och hem igen. Vem har sagt att man måste välja? Det kanske inte är något att rekomendera att göra varje dag, men som en påskutmaning passade det perfekt.

20130331-132003.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>