i väntans tider och efteråt

Nystart

Filed under: Träning | Tags: | augusti 24th, 2011
Post

Trots det strålande solskenet igår så är vi nog alla smärtsamt medvetna om att hösten är på ingång. Vissa gillar det mer än andra. Jag är en sommarmänniska som svettas hellre än fryser. Visst är  det vackert med höstfärger, men inte lika vackert som sommarens grönska och solsken. Jag tröstar mig med att vår semester ligger fortfarande framför oss och nu bara knappa tre veckor bort. Dagens reflektion är denna allmänna träningshysteri som infinner sig med hösten. Alla börjar om och börjar på nytt. Det pratas om att det är skönt med rutiner och att ”komma igång”. Vad ska man göra, hur ofta och hur mycket? Överallt matas vi med tips på mat och träning som skall få oss att lyckas denna gång med det vi misslyckades med under vårterminen.

För mig är träningen en livsstil, dvs inget som läggs på hyllan när sommaren kommer eller när jag åker på semester. Det är lika självklart att jag hittar ett gym eller skogsslinga på semesterorten som att pricka in ställets bästa restaurang eller sevärdighet. Det ena utesluter inte det andra, även om man ibland måste prioritera bland roligheterna. Jag är fullt medveten om att alla inte älskar träning eller ens gillar att motionera. Det är någonstans där det blir lite fel. Fokus hamnar ofta på vad anses vara bäst för att tappa vikt, förbättra kondition osv……istället för att fokusera på att hitta det just du tycker om att göra. Jag har sagt det förut och säger det igen. Den bästa träningen är den som blir av, oavsett vad det än är. För när man väl hittat det som är roligt, det som ger energi, det som gör dig glad och får dig att längta till nästa gång så löser sig resten av hindren av sig själva. Du kommer hitta tid, även om det bara är 30 minuter några enstaka gånger i veckan, du kommer komma iväg och du kommer att genomföra aktiviteten med energi, närvaro och glädje.

Så kände jag imorse när jag tack vare min oerhört snälla man fick komma iväg till gymmet för ett kort och intensivt styrketräningspass. Bröst och biceps på 45 minuter. Även om jag är hemma med Alma idag, så uppskattar jag verkligen att få börja dagen på egen hand. Springa funkar utmärkt med vagn. Alma får sig en tupplur ute i friska luften och jag får extra motstånd att jobba med. Styrketräningen däremot är lite svårare tycker jag. Jag har svårt att fokusera när jag har Alma med mig och det blir mer och bättre träning när jag är själv. Sen är det verkligen en kick för mig allafall att komma hem 07.30 med ett avklarat styrketräningspass bakom mig. Jag är mycket piggare och mer produktiv under resten av dagen än om jag snoozar väckarn till samma tid på morgon. Å andra sidan finns det ingenting som får mig att stanna uppe efter 23……så allt har väl en baksida.

Kvar på dagen göralista är att städa och tvätta klart. Sedan skall jag och Alma fika och umgås med lite andra småttingar innan vi i eftermiddag ger oss ut på en löptur. En riktigt skön onsdag helt enkelt.

 

One Response

  • Jenny Kahanek | augusti 24th, 2011 @ 12:40 | Svara

    Låter som en perfekt dag! Ha en skön löptur!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>