i väntans tider och efteråt

Inlärning pågår

Filed under: Styrketräning, Träning | Tags: | juni 7th, 2011
Post

Ut med det gamla och in med det nya. Korvstoppning deluxe pågår just nu. Alla tre LesMills releaserna går varma om varannat här hemma. Ibland får jag känslan av att jag skulle behöva hålla för öronen, knipa ihop både ögon och mun för att allt det nya inte ska sippra ut ur mitt huvud. Det skulle inte förvåna mig om jag började leta efter en stång när jag ska köra combat eller började kicka loss på stepbrädan under body step releasen. Hahaaa……det vore en syn för världen! Vi får dock hoppas att allt lägger sig till rätta och stannar i respektive fack. Efter alla dessa år borde jag vara lite rutinerad, kan man tycka!

Men tro eller ej så har jag lyckats att få till lite mer grejer idag än att bara lyssna och korvstoppa mitt huvud. Imorse var det premiär för morgonklasserna för min del. Det är lite kluvet att kliva in på gymmet när solen skiner redan halv sju på morgonen, men vad gör man inte för att få instruera lite spinning. Efteråt var jag inte riktigt nöjd med upplägget och jag kommer flytta om lite sträckor till nästa vecka. När man har bara 30 minuter på sig så gäller det att disponera tiden väl. Ett felaktigt val av låt kan förstöra hela upplägget. Nu var det nog inte riktigt så illa, kunderna var trötta och nöjda. Det är nog mest jag själv som hade en lite annan bild av resultatet. Men som sagt det är inget som inte kan fixas till, till nästa vecka. Resten av dagen blev det både hemmapyssel och mysfika på Åbacka. Den tryckande hettan gjorde Alma mer trött och dåsig än vanligt så hon tog sig en extra tupplur på eftermiddagen. Då passade jag på att få även in ett gympass medans hon snarkade gott i receptionen.

Axlar och chins i nästan 45 minuter hann jag med innan hon vaknade. Svetten rann och både axlarna och latsen värkte. De sista repetitionerna i chinsmaskinen var plågsamma, det var knappt att jag tog mig upp. Men jiösses vad nöjd jag var efteråt! Detta borde spräcka de sista 20 kilon på maskinen inom kort! Dvs de sista 20 jag vill kunna plocka av när jag ska väl få till några chins innan jag kör dem fritt hängande.

Imorgon bitti står combat övning på schemat och så hoppas jag få till en skön löprunda på kvällen. Dvs om den grymma träningsvärken jag haft i rumpan idag har släppt en smula. Nu blir det några varv till av body combat 48 innan jag kastar in handduken för kvällen.

3 Responses

 • Petra | juni 7th, 2011 @ 10:59 | Svara

  GRYM du är Marta!

 • Claudia | juni 8th, 2011 @ 01:02 | Svara

  Wow, vad du tränar människa! Avundsjuk jag blir, härborta har träningen minskat istället för ökat vilket jag trodde. Får ta igen det när jag är tillbaka ;) Hur var det med chinsen, hade du satt upp nåt måldatum då du ska klara ett visst antal? Jag lyckades komma upp i två fritt hängande, sen slutade jag träna.. fråga inte varför =/ haha

 • Marta | juni 10th, 2011 @ 07:09 | Svara

  Tack Petra!

  Claudia! Chinsen går det himla segt med……..inga fria än, men jag är inte den som ger mig! Du är välkommen till Frisk när du blir sugen på lite sommarträning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>