i väntans tider och efteråt

Hösten är här

Filed under: Träning | Tags: | augusti 29th, 2013
Post

Sommaren 2013 levde upp till vad iallafall jag förväntar mig och önskar utav sommaren. Sol,värme, bad, ledighet med familje och vänner. Fantastiska löpturer i varm morgonsol, en hel del gymmande och en och annan smarrig glass. Jag är nöjd, laddad och redo för hösten. Min födelsedag som är den 27:e augusti har blivit till en sorts övergång och gräns mellan sommaren och hösten. Det börjar bli lite mörkare och lite kallare, speciellt när man är ute och springer innan 05.30 såsom jag gjort senaste två veckorna. Hösten är på gång, vilket märks överallt. Det är full aktivitet på jobbet och jobbdagarna rullar i rasslande tempo och kalender fylls med diverse arbetrelaterade aktiviteter. På gymmet är jag långt ifrån ensam trots tidiga morgonpass plus att höstschemat har kickat igång och jag instruerat min första bodystep sedan maj. Det var en bitterljuv upplevelse. Jag hade helt klart glömt hur roligt bodystep är, hur kul jag har med en klass full av tränignssugna människor, men framförallt hur step sätter sig i vaderna efter ett långt uppehåll. Efter måndagens bodystep kändes kroppen trött som sig bör, men i tisdagsmorse kom jag knappt ner för trappen här hemma. Nu några dagar och löprundor senare börjar jag känna mig som folk igen.

Denna höst kommer jag instruera 4 klasser.

Måndagar 18.20 bodystep

Tisdagar 12.05 bodycombat 45

Onsdagar 06.40 bodybalance 45

Fredagar 06.40 spinning 45

En fin blandning av lite olika träningsfokus. Jag är speciellt glad över att ha skapat mig möjlighet att regelbundet köra bodybalance. Det är otroligt välgörande med minst ett sådant pass i veckan. Att sträcka ut ordentligt och arbeta genom hela kroppen. Jag leker även med tanken att investera en del av min träningstid i både pt timmar och massage. Vad jag vill ha ut av pt timmarna vet jag inte riktigt än och har i dagsläget lite svårt att bestämma mig om fokus ska hamna på gymmet eller löpningen. Jag har under sommaren sprungit enbart för nöjesskull och gillat det. Å andra sidan har jag gluttat på träningsupplägg för marataon och känt lite skräckblandad förtjusning inför ett sådant tränignsupplägg. Träningen i gymmet har gått riktigt bra i perioder, även om de där skitpassen som man bara tragglar sig genom har infunnits en och annan gång. Men definitivt inte varje vecka, vilket gjort mig ännu mer sugen på mer gym. Så det vette katten vad det skall bli utav allt detta. Det är ju inte så att jag ska springa ett lopp, tävla i styrka på något sätt eller dylikt så egentligen kan jag fortsätta följa magkänslan och lusten. Det är dock något med just hösten som väcker tankar på att ta sikte på något och formulera ett mål att jobba mot. Jag gissar att jag inte är ensam om att just nu dryfta sådana tankar och både gilla och våndas i det hela litegrann.

Oavsett vilket så kommer det bli en strålande höst där både tränignstid och familjetid skall få utrymme. Min lilla solstråle som numera dansar och sjunger sig genom dagarna skall ta första skutt in i träningsvärlden och börja på någonslags hopp, skutt och dans redan nästa lördag. Det kommer handla mest om lek och gemenskap med andra jämnåriga och jag tror hon kommer trivas utmärkt.

Hur ser din höstplanering ut? Om du har en sådan dvs…….

6 Responses

 • Linsan | augusti 29th, 2013 @ 04:23 | Svara

  Har inga mål uppsättningar. Däremot kommer jag spendera mer tid för satsning inom jobbets ramar…

 • Magnu Stalby | augusti 29th, 2013 @ 07:10 | Svara

  Kommer ligga på 5/6 pass varje vecka.Det blir en blandning av Crossfit, KRAV MAGA. Samt ett PT pass/ vecka. PT pass med Andreas som framför allt är tekniktränink av basstyrkeövningar knäböj (front/back), mark, pressar och OLY. Dessutom fortsätta springa varje vecka ett pass så länge inte snön kommer. Avslutningsvis blir det bodybalance pass har ju klippors med 8 pass kvar. Dessutom deload med 5 dagar vila var 6/7 vecka. Underbar höst!!

 • Sara | augusti 29th, 2013 @ 08:56 | Svara

  Kul med hopp och skutt för Alma! Vi har anmält Edith till Funky Kidz, tror hon kommer gilla det:-)

 • ingela | augusti 31st, 2013 @ 09:41 | Svara

  Jobba 84 %., försöka köra 5 pass/v och försöka få ihop familjepusslet med barnens alla aktiviteter ( fotboll, gympa och simning… ) men det brukar lösa sig! I oktober tar vi en paus och åker till Malta! Längtar :D Kram!

 • jossan | september 3rd, 2013 @ 12:11 | Svara

  Jag kommer fokusera på kondition & uthållighet from oktober. Passens upplägg osv har jag inte bestämt. Däremot har jag bestämt att inte kräkas vid första skidpasset med pappa! Stark bål & löjligt bra kondition är väl min tanke :) Sen är det fokus på skola, business & min lilla familj.
  Alma kommer trivas som fisken i vattnet, dans & lek är ju fantastiskt roligt! Kramar

 • Linsan | september 23rd, 2013 @ 04:31 | Svara

  När vilar typ du?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>