i väntans tider och efteråt

Följ din känsla

Filed under: Träning | Tags: | juli 5th, 2012
Post

Med risk för att vara tjatig så vill jag slå ett slag för din känsla! Och ingen mindre än magkänslan! Eftersom min stora passion i livet är träning så finns det givetvis en koppling mellan känslan och träningen. Planering och struktur i all ära, men att följa känslan, lyssna på kroppen, kalla det vad du vill funkar minst lika bra. Jag är en strukturerad på vippen till småtrist och förutsägbar person som jan förlora sig i listor, planeringar och annat fantastiskt strukturerat. Jobbet kräver det, livet flyter lite smidigare då och familjen här hemma är mer nöjd. Det är finfint! Men när det kommer till träning så har jag hamnat eller snarare befunnit mig i 1,5 år lite drygt i ett mer eller mindre ostrukturerat tillstånd. Först tränade jag när tillfälle bjöds och utifrån mina något begränsade förutsättningar efter kejsarsnittet. Sedan var det Alma som satte riktlinjerna för vad som fick plats när och numera har även ett heltidsjobb tillkommit som ytterligare en variabel. Det ökända livspusslet! Och det jag har lärt mig utav den tiden är att 1. ta vara på tillfällen som bjuds, man vet aldrig när det omvända sker och 2. gör det som kroppen vill.

Något som verkligen styrs utav dessa två riktlinjer är min vila. Ibland går det endast ett par dagar emellan vilopauserna och ibland hinner det gå många, många dagar. Det är inget som stressar eller oroar mig. Tillfällen prioriterar sig själva då jobb och familj kräver tid och uppmärksamhet och lika mycket som jag passar på att ta en transportrunda tur och retur en dag kan en sådan ersättas av bilfärd då omständigheterna kräver det.

Idag vaknade jag med en lite seg och småtrött kropp och redan där och då tog jag beslutet att skippa all träning idag. Istället har jag haft en mycket mysig eftermiddag med mina två finaste.

20120705-221306.jpg

20120705-221315.jpg

Efter middag, bad och nattning har jag pysslat inför lördagens premiär som TRX instruktör och även bakat en chokladig och förhoppningsvis kladdig och god brownie kaka till kollegorna på jobbet. Även bakningen blev lite på känsla. Mandelmjöl, rårörsocker, vanilj och 86% choklad var huvudingredenserna. Så toppade jag den med hackade valnötter och raw chocolate nibbs!

20120705-221649.jpg

2 Responses

  • ingrid | juli 6th, 2012 @ 08:43 | Svara

    Det låter sunt. Du har bra tankar du! Hoppas kakan blev god. Trevlig helg och lycka till på premiären!

  • Sanna | juli 6th, 2012 @ 10:54 | Svara

    En riktigt bra inlägg! Ibland är det svåraste att vila för oss träningsfantaster.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>