i väntans tider och efteråt

Träningseffekt

Filed under: Body Pump | Tags: | augusti 13th, 2011
Post

Imorse instruerade jag en body pump klass. Det är nog mer än en månad sen jag gjorde det sist. Alla som kör eller har kört pump mer eller mindre regelbundet vet att ett uppehåll på längre än en vecka brukar straffa sig. Hur mycket en månads uppehåll straffar sig återstår det att se. Lite förvånande i sammanhanget är att jag kände mig mycket stark rakt genom hela klassen trots att jag hade samma vikter som sist jag körde. Vid flera tillfällen kände jag till och med att jag hade kunnat lägga på ytterliggare något kilo. Det kanske är all den tunga styrketräningen som betalar sig. Mot slutet infann sig den välbekanta trötta, darriga känslan som kommer av alla oändliga repetitionerna i pump. Jag gissar att träningsvärken kommer komma som ett brev på posten framåt natten. Det ser jag verkligen fram emot.

Morgonträningen har fått mig att fundera lite på resultat och intensitet. Hur mycket tar jag i varje enskilt tillfälle? Hur ofta försöker jag maxa min egen kapacitet på riktigt och hur ofta kör jag på säkra kort? När jag styrketränar själv så har jag utvecklats och vågar mig på allt tyngre vikter. När jag instruerar är det givetvis annorlunda. Jag som instruktör måste ha felfri teknik. Det är en balansgång mellan vikten, teknik och att samtidigt instruera. Nästan alltid så har jag något litet kilo till godo i viktvalen när jag tänker efter. De gånger jag gått på pump som deltagare har jag testat att maxa vikten fullt ut och visst blir det skillnad. Hur många av oss som tränar ger sitt yttersta vid varje enskilt träningstillfälle? Är det ens möjligt? Det som är säkert är att mer ansträngning ger mer resultat.

One Response

  • Joanna | augusti 14th, 2011 @ 11:09 | Svara

    Jag körde Pump för första gången på ETT år i onsdags – och träningsvärken har varit överj*vlig =) Jag har inte pysslat överdrivet mkt – men en fin namngrej som ska vara i fikalokalen (församlingsgården) och så små skyltar på alla kaksorter =) Och så har jag bakat två sorter…blir en till. Och så gör svärmor tre kakor och kanelbullar =)

    Ni får gärna komma – 27/8 kl. 14.00 – fika finns =)

    Tyvärr blir det ingen pump utbildning – dr tyckte inte det var en jättebra ide. Trist – då den gick i Svall. MEN samtidigt så har jag kört pump en gång på ett år – så det kan ju vara bra att ha ngr fler pump pass i kroppen innan utbildningen. Så jag får väl åka till huvudstaden då =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>