i väntans tider och efteråt

Body pump premiär

Filed under: Body Pump | Tags: | februari 2nd, 2011
Post

Mjukstartade dagen med sovmorgon och en långfika med mamma gänget. Efter det blev en skön och rask promenad i solen på dryga 6 km. Var och varannan gång använder jag viktmanschetterna och idag åkte dessa på. De väger 1,5 kg vardera och ger skön trötthetskänsla i benen efter en stunds trampande. Tyvärr så bidrog de även till mindre skön känsla idag. Jag lyckades på något sätt sätta dem på något konstigt sätt mot skorna så att det hela skavde upp på rejäla skavsår på hälarna. Dessa kommer nog kännas ordentligt de närmaste dagarna, gissar jag.

Så det var med lite irriterande smärta i stegen som jag gav mig av för kvällens body pump. Det är ytterst sällan jag har varit på pump som deltagare de senaste åren måste jag medge. De pumpklasser jag kört har jag som allra oftast instruerat själv. Idag var jag dock glad att jag stod på deltagarsidan. Nu vet jag lite bättre hur nya deltagare känner sig på en sådan klass, när hela kroppen vill bara strejka efter rygglåten. Det kanske hade lite att göra med att jag la på mer eller mindre samma vikter som jag hade i slutet av mitt instruerande i september. Det innebar bl a 20kg på rygglåten. Den kändes ordentligt kan jag berätta! Den enda låten som jag fick special anpassa till mitt snitt var givetvis maglåten. Jag skippade alla raka situps och körde endast sneda. Testade även att hänga på och göra rumplyften med hälar intill rumpan, dessa kändes lite udda kring snittet så dem skippade jag efter andra omgången. Förutom det så känner jag mig mycket nöjd med kvällens body pump.

One Response

  • Ingela | februari 3rd, 2011 @ 11:26 | Svara

    Kul att du har kommit igång med pump :) Jag längtar!! Jag tränar väldigt lite nu tyvärr då jag får ont i höfterna ibland efter :( Har kört lite xpressspinn och Artctrainer och kommer att försöka ett litet tag till. Ska testa 60 min spinning igen och se hur det känns så kommer jag ev ner och hälsar på nästa vecka. Hör av mig till dig i så fall. Ha de bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>