i väntans tider och efteråt

Vikten av sömn

Filed under: personligt | Tags: | juli 10th, 2011
Post

Vi är lite ur gängorna vad gäller sömn här hemma. Nya rutiner sätter sina spår, helt klart. Kanske även det fina och varma vädret varit en bidragande orsak till att vi sovit lite huller om buller hela helgen. Jag kan inte påstå att jag känner mig utvilad nu inför en ny arbetsvecka. Så jag hoppas att kvällens nya strategi kommer ge oss en sött sovande bebis hela natten lång. För högst upp på min önskelista ligger nu ett tungt styrketräningspass på gymmet imorgon bitti. Jag och Björnen pratat benträningens för och nackdelar senaste dagarna. Han menar på att jag borde köra tungt, jag värnar om benen så de orkar springa långt när det väl är dags för det. Men jag är villig att göra ett försök och känna på om det kanske går att löpa dagen efter tunga knäböj. Upp till bevis imorgon, förutsatt att natten gått bra.

Det har inte blivit vidare mycket löpt under helgen, utan jag har kört mina klasser som jag haft på schemat och försökt att sova ifatt. Det märks så oerhört tydligt att orken tryter så fort jag sover för lite. Tidigare i mitt liv har jag kunnat hålla högt tempo i livet och i träningen på ca 6 timmar sömn. Den tiden verkar vara förbi och jag fungerar bäst med ca 8 timmar sömn i kroppen. Jag hade för mig att man sover mindre när man blir äldre? Men det kanske gäller ordentligt högre ålder. Hur som helst så hoppas jag på mer , bättre och framförallt sammanhängande sömn i veckan som kommer. På veckans schema står endast 2 löprundor till förmån för mer styrketräning.

2 Responses

  • Ingela | juli 10th, 2011 @ 11:24 | Svara

    Ja, sömn är viktigt för att man ska orka med allt man vill…. Oftast blir det ju för lite av den varan under småbarnsåren.. Våra barn sover dock bra, inkl Leo ( peppar, peppar.. ) men jag lägger mig alldeles för sent därför blir jag trött. Alva kommer inte i säng förrän närmare 22 nu på sommarlovet och sedan vill man ha lite egen tid… Hoppas ni fick sova gott i natt :)

  • Jennie | juli 11th, 2011 @ 11:58 | Svara

    Tack för den fina peppen som vanligt :-D . Brödet är köpt på en lokal butik i Umeå som heter DUÅ några kockar som har startat upp den och köra bara på ekologiska kvalitetsvaror som dom säljer i butiken. Surdegsbakat bröd är det som vi stekte i olivolja och salt, skukt gott! men det måste väl finnas något liknande bageri där i närheten du bor.

    Nä sömnbristen är verkligen inte att leka med, jag har ju fått erfara det :D TA hand om dig och din familj KRam

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>