i väntans tider och efteråt

Om Martunia

Filed under: | Tags: | september 3rd, 2010
Post

Vid vårt första besök hos barnmorskan efter att jag beskrivit mig lite kort för henne och presenterat en del av mina frågor som dykt upp i samband med graviditeten så tittade hon på oss och frågade med ett leende. Är ni såna träningsfreaks??

Och jag kan inte mer än instämma. Jag är ett träningsfreak. Träning är en stor del av min vardag och den person jag är. Det är nästan 13 år sen jag började min instruktörsbana och har sen dess utvecklats en hel del. Både vad gäller olika koncept och träningsformer och min roll som instruktör.

Det ger nog en bra övergripande beskrivning av mig. Träningsfreak, det är jag.  Det är min stora hobby och intresse.

När jag gjorde den fantastiska upptäckten att jag var gravid så fick jag ganska fort många frågor kring vad man kan, bör och får träna. Det är min första graviditet så frågorna blev många. Samtidigt så var det svårt att finna tydliga svar. Så efter en hel del bloggläsande, bokläsande, utfrågande av barnmorskor, sjukgymnaster och personliga tränare så tänkte jag att jag själv kunde dela med mig lite av all denna kunskap som jag samlat på vägen tillsammans med mina egna högst personliga erfarenheter.

Sedan den 11:e december är jag mamma till en liten Alma. Det har bjudit på nya utmaningar både hemma och på gymmet. Jag förlöstes med kejsarsnitt och i dagsläget arbetar mig tillbaka till full rörlighet. Precis som jag delade med mig av tankarna kring träningen under graviditeten så fortsätter jag även nu att återberätta vad som funkar och inte funkar för mig. Och hoppas att det är till hjälp och motivation för fler gravida eller nyblivna mammor.

Lite fakta om mig

Jag är 36 år, gift och nybliven mamma. Jag är utbildad beteendevetare som flera år tillbaka jobbar med familjebehandling, även om just nu är jag mammaledig. Ursprungligen kommer jag från Polen där jag vuxit upp fram till jag var 15 år gammal. Min träningsbakgrund har sin start i kampsport främst karate som jag sysslade med från 16 års ålder och fram till nästan jag blev 24. Att vara gruppträningsinstruktör har varit min stora hobby i över 10 år nu. Jag har genom åren vidgat mina vyer och skaffat mig flera olika utbildningar.

Mina utbildningar

Aerobics/step instruktör, men har inte instruerat aktivt i dessa träningsformer på närmare 5 år

LesMills koncept Body Pump, Body Step och Body Combat

World Class egna koncept Core, Afro express, Afro dance, Xfit, Power yoga

Spinning instruktör

Styrketräningsinstruktör

Personlig tränare

Du kan kontakta mig på martunia1974@hotmail.com

One Response

  • Queenie | oktober 12th, 2010 @ 11:10 | Svara

    Du är min sanna hjältinna! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>