i väntans tider och efteråt

Dag 5 och summering av transportveckan

Filed under: transportlöpning | Tags: | maj 11th, 2012
Post

Den 5:e och sista transportdagen avklarad. Jag har pustat ut, dragit på mig mysbrallor och landat för en liten stund i soffan. Summan för veckan är 4 produktiva arbetsdagar, onsdagen blev ju hemma pga studiedag på dagis, 3 klasser instruerade, 4 st styrketräningspass på ca 30 min vardera och så givetvis summan av löpningen under transportveckan som landade på 57 km. Statusen på kroppen är förvånansvärt pigg och stark känsla. Det har varit en skojig utmaning och en rolig träningsvecka. Det som förvånar mig är att det har gått lätt att springa varje dag, ruskigt lätt. Det var bara igår, dag 4 som jag kände mig något seg. Det försvann dock under dagen, när jag fyllt på ordentligt med mat på lunchen. Så resterande 3 x5,5 km gick hur bra som helst. Jag känner mig riktigt nöjd!

Under veckans gång har jag fått både tips och frågor kring mat, vila och träningsmängd. Alla dessa delar är ju väldigt individuella och det som funkar för dig funkar kanske inte för mig och vice versa. Jag väljer bort en del livsmedel såsom ex pasta för jag gillar helt enkelt inte pasta. Jag väljer bort även det mesta i brödväg då jag mår inget vidare utav det. Sen huruvida jag är glutenintolerant eller inte får komma i andra hand. Dvs visst ska jag se till att genomgå en undersökning, men det ligger inte överst i prio listan just nu för mig. Potatis, ris, nudlar osv osv är inte heller några favoriter. Jag äter mycket rotfrukter, grönsaker, nötter, oliver och liknande. Det funkar för mig och har gjort i ganska många år.

Vila gör jag givetvis, ibland inplanerat, men för det mesta följer jag och lyssnar på kroppen. Det kan betyda att ibland vilar jag flera dagar på raken och ibland tränar jag många dagar på raken. Efter över 20 år med träning som mitt största intresse, en hög med utbildningar och en hel del erfarenheter känner jag min kropp mycket väl. Och hitills har detta sätt att äta, träna, vila fungerat utmärkt. Jag är frisk, jag har inga skador och jag ser fram emot många, många år av aktivt liv.

Jag dock absolut inget emot råd och tips. Dessa tar jag emot med öppen famn och stor nyfikenhet. Testar, utvärderar och väljer det som passar mig. Transportveckan var riktigt skojig. Kanske lite märkligt uttalande av en spinninginstruktör men jag tycker att det är ruskigt tråkigt att cykla ute. Då springer jag hellre. Så någon eller några fler transportveckor kommer det bli i sommar. Nästa vecka ska jag dock dra ner drastiskt på löpturerna och ge kroppen återhämtningstid. För trots att benen känns bra så är jag medveten om att kroppen skall vänjas försiktigt vid högre och högre doser löpning. Nu återstår det bara att fira denna testvecka! Det blir med årets första rabarberpaj!!

20120511-202357.jpg

2 Responses

  • Ingela | maj 12th, 2012 @ 10:02 | Svara

    Tror absolut du har koll på din träning, vila och mat :) Det som funkar för dig funkar inte för andra helt enkelt! Mums med paj! Trevlig Helg

  • Sara | maj 12th, 2012 @ 11:46 | Svara

    Du har säkert all koll..men finns även de som kan mkt och har lång erfarenhet som är allt väl för hårda mot sig själva…kanske inte syns på ytan, men det finns där ute…….

    Lycka till med allt du gör!
    Pajen ser god ut……

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>