i väntans tider och efteråt

Löpning = terapi

Filed under: Löpning | Tags: | oktober 22nd, 2011
Post

Så funkar det för mig i allafall. Livets små och stora bekymmer får perspektiv och nya infallsvinklar när jag springer. jag är mycket mer öppen för att tänka nytt när jag är i rörelse. Jag är i stunden, närvarande och uppmärksam på min kropp. Samtidigt som jag upplever, noterar och ofta njuter lika mycket av den fysiska ansträngningen som själva omgivningen så snurrar tankar på hög varv i mitt huvud. Det låter kanske flummigt, men jag är övertygad om att vi är många som upplever liknande stunder av närvaro och fokus på våra rundor.

Idag är lite utav träningsmorgon hemma hos oss. Alma övade flitigt på att gå med sin lilla gåstol imorse. Efter frukost blev det gymmet för Björnen och löpspåret för oss andra. Alma somnade efter knapp kilometer och sover fortfarande, ytterligare 12 kilometer senare. Jag är trött på ett skönt och behagligt sätt. Och framförallt hungrig, eftersom jag skippade frullen så jag kunde springa. Något som absolut inte funkar för mig är löpning och mat för nära inpå varandra. Minst 2-3 timmar mellan vill jag ha.

Nu är det dock dags för en brunch! Kaffe, omlett, kesella och egenpressad juice kommer smaka rackarns gott. Jag har blivit utmanad av en vän på hennes blogg! Så titta in ikväll och läs mina svar!

20111022-112733.jpg

2 Responses

  • Miss Agda | oktober 22nd, 2011 @ 02:56 | Svara

    Ja, precis så känner jag också, terapi är vad löpning är!
    Jag sabbade dagens löparrunda pga mat för nära inpå. Å andra sidan kan jag inte springa t.ex 12 km på tom mage. Max en halvtimme är vad jag fixar utan frukost, annars blir jag svag och illamående.

  • Jennie Forsgren | oktober 23rd, 2011 @ 10:05 | Svara

    TACK så mycket tjejen och va kul den ska jag verkligen anta :-D

    Förstår precis vad du menar, jag får alltid ny energi, motivation och infallsvinklar när jag är i gymmet och lyfter eller ute på PW.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>