i väntans tider och efteråt

Löpband vs regn

Filed under: Löpning | Tags: | juni 16th, 2012
Post

Jag hade stämt träff med mitt löpsällskap imorse. Hon kastade in handduken kring 06.30 då vädret var ruskigt trist. Regn och blåst, suck! Svensk sommar i nötskal. Jag låg och velade en stund. Lyssnade lite på regnet och funderade om jag skulle springa på löpbandet på gymmet istället. Slippa regnet, men våndas hela vägen. Löpbandet kändes inte ett dugg lockande. Det där med att springa och titta på tv samtidigt lockar inte mig alls. Lite regn har ingen dött av kom jag fram till slutligen. På med långa tights, underställströja från Ice breaker och en löpjacka överst. Iphonen åkte in i en liten plastpåse innan jag stoppade ner den i fickan. Klara, färdiga, gå! 20 minuter senare var jag ute i regnet. Det hann komma två ordentliga störtskurer under mina 12 km. Blöt som tusan blev jag också. Men så grymt skönt att få springa, andas och njuta av en frisk start på en lördag!

Jag vet det låter lite morsigt men det där med att det inte finns dåligt väder stämmer rätt bra. I rätt outfit funkar det finfint att springa även i regn. Dagens runda var en perfekt uppladdning för hotellfrulle med mina älsklingar.

20120616-114609.jpg

One Response

  • Malin | juni 18th, 2012 @ 10:53 | Svara

    Hej!
    Härligt du beskriver det! Resonerar exakt samma, hellre regn i frisk luft och högt syre än inomhus i en svettig lokal. Bara man klär sig rätt som du skriver!
    Och ja, det går att springa i regn, jo tack..sprang Stockholm marathon i KONSTANT regn och blåst. Men det gick :)
    Härlig blogg du har!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>