i väntans tider och efteråt

Lite är bättre än inget alls

Filed under: Löpning | Tags: | juli 14th, 2011
Post

Det är min filosofi gällande träning överhuvudtaget, även om just idag tillämpade jag det på morgonlöpningen. Eftersom vi inte fått någon vidare fason på nätterna än, så är sömnen lite utav bristvara. Speciellt för mig som jobbar. Alma utvecklas i ett radande tempo just nu och det ihop med varm lägenhet och störande trafik ger en lättväckt och oroligt sovande bebis. Vilket i sin tur ger en trött mamma och påverkar givetvis träningen. När klockan ringde så var jag inte alls sugen på att lämna sängen. Snoozade mig till ca 15 minuter till av sömn. Samtidigt som jag sömndrucket försökte överlägga med mig själv om jag orkade kliva upp eller inte. Påminde mig själv och motivierade mig själv med den friska morgonluften, folktomma löpspåret och piggheten som skulle infinna sig efteråt. Det räckte för att till slut nästan 20 minuter senare än vad jag tänkt mig svinga benen över sängkanten och skynda mig ut.

Eftersom jag hade snoozat bort värdefull tid och hade jobbtid att passa så fick jag korta av löprundan. Från de planerade 12 till 9 som jag hann med. Något är ju bättre än inget alls enligt mig när det kommer till träning. Och det är precis vad det blev imorse. Inte den snabbaste eller skönaste löpturen, men avslutningen var toppen. Jag fick gosa lite med Alma och Björnen som var hemma och åt frukost. Plus att jag hann plocka en stor näve sötsura röda vinbär. Det kan inte vara annat än bra start på dagen.

20110714-025948.jpg

2 Responses

  • Ingela | juli 14th, 2011 @ 04:18 | Svara

    Det är så imponerande att du tränar på morgonen! Speciellt nu när lilla Alma sover dåligt. Leo har sovit bra men vaknat sjukt tidigt på vår semester i Sthlm. Hoppas nu när vi är hemma att det blir bättre. Håller med, allt är bättre än inget, 9 km är förresten mycket bra!

  • Jenny Kahanek | juli 14th, 2011 @ 07:15 | Svara

    Instämmer med Ingela….allt är bättre än inget och som sagt dina kilometer i löpspåret gav säkert mycket energi under din arbetsdag! Håller verkligen med om att sängen annars lockar mer vissa mornar…..särskilt om sömnen inte är 100 %-ig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>