i väntans tider och efteråt

Aldrig mer löpband

Filed under: Löpning | Tags: | januari 4th, 2012
Post

Man kan säga att januari är verkligen igång och likaså min styrketräning. Det är galet roligt att vara tillbaka bland skivstängerna och vikterna. Motivationen är på topp efter en hel månads uppehåll. Jag har givetvis inte övergett min nyfunna kärlek TRX:en och planerar att lägga in ett eller två sådana pass i veckan. Det lite beroende på hur hela träningsschemat kommer utvecklas. Idag i allafall tog jag min glädje och slog till på triset. Jag har skrivit flera gånger om att jag gillar superset, dvs två övningar som tränas parallellt. Triset är något så enkelt som tre övningar som körs parallellt. På exakt 50 minuter hann jag genom 3 sådana, vilket innebär 9 övningar. Vilken eller vilka muskler undrar du kanske. Idag testade jag en kombination som kräver helt klart varenda uns av energi i hela kroppen. Det blev bröst och rygg. Gissa om jag blev svettig? Mör? Fullständigt slutkörd och överlycklig? Svaret är ja, på samtliga. Det var tufft, men jag gillade det och kommer helt klart att göra om det. Denna vecka är sista veckan innan vårschemat startar och mina klasser byter dagar, så idag var min sista löpar-onsdag. Men det regnade och blåste och kändes allmänt otrevligt att kuta runt i en mil. Så jag gjorde något jag vanligtvis undviker, jag ställde mig på löpbandet. Det givetvis efter jag rullat Alma till sömns i ovädret. Hon fick ligga fint i vagnen bredvid löpbandet och snarka, medan jag svettades på. Jag fick ihop min mil plus ett skavsår på hälen och mer eller mindre ett löfte till mig själv att ALDRIG MER LÖPBAND!! Iallafall inte när det ska springas en längre stund. Det är så in i bomben trist!

Efter denna mycket frustrerande stund så for vi hem för lunch och lite vila. Till min stora glädje lyckades jag att pricka in rätt dag att ta sig an en av mangon och avokadon vi haft liggande hemma. Båda två var så där perfekt mogna och supergoda. Det är sällan jag lyckas hitta god mango i Sverige. Men dagens exemplar förde mina tankar till soliga, varma dagar  i Senegal. När jag satt och tuggade på solmogna mangos under ett mangoträd med sand mellan tårna och sol i ansiktet. Den här mangon var ingen solmogen mangopapaya som är den vanligaste mango sorten i Senegal, men den var riktigt god. Så kan jag tillägga att min lilla solstråle Alma slukade med glädje stora delar av båda.

2 Responses

 • Miss Agda | januari 4th, 2012 @ 09:09 | Svara

  Jag fixar bara intervaller på löpband (eller 5 km max) för då har hjärnan nåt att fokusera på och man hinner inte få tråkigt.
  Inget är godare än perfekt mogen avocado och mango. Testa förresten att addera räkor och skär avocado & mango i bitar och lägg som en ”sol” så har du en perfekt, nyttig förrätt till en 3-rätters middag!
  Alvar gillar förresten också avocado & mango jättemkt!

 • Jennie Forsgren | januari 5th, 2012 @ 09:12 | Svara

  Tack så mycket kära du allt stöd betyder så otroligt mycket ska du veta och jag hoppas verkligen på det hära nu :-D . Ja tror faktiskt att det är tiden i gymmet som har räddat mig igenom detta större delen av tiden då jag har kunnat vända all ilska, frustration, ångest och ja du vet allt till gymmet och ta ut det där istället för att bli destruktiv. Det är väl det enda som jag har haft makt över i mitt liv under denna period just träningen.

  Va kul att du är tillbaka i gymmet :-D extra kul när man varit borta och ja känner mig rejält taggad faktiskt av deffen är så less att trycka mat och protte på kvällarn fast man inte är hungrig och va allmänt uppsvullen men jag kommer nog tycka det var värt det när jag ser resultatet. Visst är TRX:en härligt jag får sådan sjuk träningsvärk när jag kör utfall iden riktigt bra att varva med den tunga styrkan.

  Ha det gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>