i väntans tider och efteråt

Ut ur bekvämlighetszonen

Filed under: hundra grymma dagar, Löpning | Tags: | maj 29th, 2011
Post

Idag har hela familjen Lisinski utmanat sina gränser och testat att ta steget ut ur bekvämlighetszonen. Först ut var Alma som idag gjorde sitt första ”torped-dyk” på babysimmet. Grymt imponerande måste jag säga. Men sen så har vi ju legat i hårdträning detta veckoslut med simmande alla tre dagarna på raken. Hon var en tapper liten simmare idag. Hon simmade och dök och jollrade för glada livet tills all energi tog slut och hon nästintill somnade i vattnet. Efter lite mat och en dusch sov hon i nästan tre timmar i sträck. På den tiden hann vi fika med några andra föräldrar och köra ett gympass. Under gympasset var det framförallt min dietande man som tänjde sina gränser och pressade sina ben mot tyngre vikter. Imponerade även det, då han i dagsläget äter nog mindre än mig. Kolla gärna in på hans blogg, där finns det tom film på dagens benpass. För min del stod ett armpass på schemat och även jag försökte mig på lite tyngre vikter. Jag har nämnt det vid några tillfällen att styrkan har gått lite trögt senaste tiden, nu försöker jag hitta motivationen igen. På bilden nedan ser du dagens vikt för stående bicepscurl. Det var tungt, tungt, tungt!

Mitt eget kliv ur bekvämlighetszonen kom på kvällskvisten. Jag snörde på mig löpskorna och gav mig ut med två mil i sikte. Mina planer på löpning i Vidingsjö och fika i gräset grusades mestadels pg a helgens nyckfulla väder. Så det blev fika på en filt i köket, hur mysigt som helst med glad liten Alma och lagom trött och dåsig Björn. Löpningen fick gå längs min vanliga sträcka. I vanlig ordning sprang jag med runtastic appen på. Har vant mig vid att få uppdatering vid varje avklarad kilometer. Så du kan ana min frustration när den valde att hänga sig efter dryga milen. Istället för att få höra ”eleven kilometers” så var det tyst…………alldeles för länge. Så jag fick starta om den och börja om från början på mil nr 2. Motivationen sjönk en smula först, men efter ca 2 km så var det som om hela kroppen startade om för jag sprang mil nr 2 snabbare än den första. Märkligt?! Jag är supernöjd med mina två mil, men sur på den ickefungerande appen. Så alla tips på bra löparappar till ihpone mottages mer än gärna. Just nu känns benen rätt så möra faktiskt och jag sitter och njuter av en riktigt smarrig proteinmousse. Ett recept jag hittat hos en av mina nya favoritbloggar, never giving up. När den är uppäten så blir det bums i säng.

Ser kanske inte mycket ut för världen men smakar rackarns gott!!

5 Responses

 • Claudia | maj 29th, 2011 @ 11:50 | Svara

  Vill inte bli tjatig, men kan helt seriöst inte säga
  det tillräckligt många gånger: you are unbelievable!!! Grym är du!! Inte nog med att jag blir inspirerad av alla dina inlägg, blir även lika impad varje gång!! ;)

 • Claudia | maj 30th, 2011 @ 12:33 | Svara

  Plus, säg gärna till om du får några hemliga inlägg om bra löpningsappar till iPhone! =) Måste börja träna igen, har i stort sett inte gjort det sen jag kom hit.. Så är sugen på en bra app! =)

 • Jennie | maj 30th, 2011 @ 01:51 | Svara

  Sjävklart söta du! får du det :-) , jag är fast känner jag bara. Varit fast länge i bodyshops grejer men lusch är snäppet bättre. Blev så otroligt mjuk på hela kroppen och då har jag extremt torr hy och fotkrämen gjorde fötterna helt babylena. Synd bara att det inte finns här uppe :( .

 • Jennie | maj 30th, 2011 @ 01:54 | Svara

  Förresten ni verkar ju har grym form hela familjen, väldigt imponerande! Och visst är det kul med babysim jag och Milo verkligen älskade det :-)

 • Johanna | maj 30th, 2011 @ 09:42 | Svara

  Nej precis, vi brukar ha ca 2 veckor på oss och det är bra tid. Nu sätter jag koreografin riktigt fort så det finns mycket till att få till alla finesser :) Hörde en på kvartalet förra veckan på söndagen. Ja, jag tror att jag släpper den i morgon faktiskt, tar ledigt från jobbet så går det. Varför? Man ska ju kunna instruera också och förmedla en känsla :) Och kunna Ge både personlig korrigering och beröm, samt på gruppnivå…det kan man inte om man precis lärt sig en release, nej, usch det gör mig irriterad, jaja :) tur att det finns fler som tänker lika :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>