i väntans tider och efteråt

Träningshelg

Filed under: Gravid, Spinning, Träning | Tags: | oktober 31st, 2010
Post

Lördag morgon började med 45 minuter stavgång och ca 40 min gravidyoga till en dvd som jag införskaffat, men inte använt vidare flitigt. Min plan är att försöka ägna en stund både lördag och söndag åt djupandning och bäckenbottenträning och då passar det utmärkt med gravidyoga. Då blir det gjort. Annars är det lätt att jag glömmer bort dessa delar.

Ett antal timmar senare deltog jag i World Class Linköpings inspirationsdag för oss instruktörer. På schemat stod 30 min spinning, 30 min bodystep, 30 min z express och avslutningsvis yoga. Riktigt roligt att få tillfälle att få träna för sina kollegor och för mig personligen testa hur z express utvecklats sen det dök upp i vårt utbud för dryg ett ås sen. Jag deltog så gott jag kunde utifrån mina förutsättningar. Spinningdelen gick ju givetvis lättast att genomföra. Bodystep innehöll inga hopp eller studs för min del likaså z express. Det gick över förväntan måste jag säga. Det som jag kände mest av var en smygande värk i höftböjarna i slutet av stepdelen. Denna försvann kort efter att steppandet var över.

Idag körde jag min distans spisning klass. Det är endast en söndag som återstår innan jag lämnar över. Så jag verkligen längtade till instruktörscykeln och mina deltagare. Det blev en klass som jag nu i efterhand känner mig mycket nöjd med. Mycket uppför, övervägande jämnt tempo och en massa svett och träningsglädje. Precis vad jag önskar mig när jag instruerar. Reflektionen efteråt är att jag tog nog i alldeles för mycket i förhållande till min graviditetsstatus. Märkte inte av min höga puls under klassen, dels så såg knappt  vad pulsklockan visade, eftersom vi valde att spinna utan belysning och dels så kändes kroppen pigg och alert.  Det var efteråt som tröttheten slog till och det enda som kändes lockande var soffan.

Inte riktigt vad jag önskar ska stå på min pulsklocka i dagsläget efter 56 min spinnande. Det är nog bra att det återstår endast en söndag på instruktörscykeln. Jag behöver börja trappa ner intensiteten i mitt spinnande och det erkänner jag är så himla svårt när jag instruerar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>