i väntans tider och efteråt

Som vågor…….

Filed under: Gravid, Vattengympa | Tags: | november 25th, 2010
Post

”Man kan se en förlossningsvärk som vågor ute på öppet vatten. De startar långt ut till havs lite mjukt och försiktigt, för att tillta i kraft och styrka när de närmar sig land. De blir mer kraftfulla och intensiva ju närmare de kommer. Intensivt och hårt slår de mot en strandremsa eller en bergsvägg för att efter en liten stund börja avta och dra sig tillbaka……….” Det är en för mig tilltalande beskrivning. På både vattengympan och yogan pratar vi ofta om andningens vikt under en förlossning. Att låta kroppen styra och ge sig hän åt det som sker. Det blir ofta intressanta samtal och jag har lärt mig massor.

Idag var det himla skoj på vattengympan och även underbart roligt. Vi gjorde en av mina favvo övningar. Vi ”cyklade” i vattnet. Det betyder att man har en lång färgglad lång ”snabel” som man sätter mellan benen och kan därför flyta lättare. Så cyklar man med benen och simmar med armarna i sittande position. Det är jobbigt och roligt! Efter allt cyklande och gympande brukar vi alltid avsluta med att flyta.

Det innebär att vi är två och två. Den ena ligger i vattnet med snabeln som stöd under nacken och den andra håller i benen och långsamt rör sig i vattnet. Det är mysigt att ligga och flyta i vattnet och bara fokusera på andningen och avslappningen i hela kroppen. Det är också mysigt att vara den som hjälper den andre att flyta. Då kan man titta på alla fina runda magar som sticker upp ur vattnet. Det är toppen avslutning på gravid vattengympapassen……….

2 Responses

  • Sara | november 26th, 2010 @ 04:45 | Svara

    Jag har aldrig gått på gravidvattenträning eller dylikt men det låter väldigt mysigt! Och den beskrivningen av förlossning var jättefin. Du kommer säkert kunna ”njuta” av din förlossning – det är riktigt häftigt!! Ha en fin helg!

    • Marta | november 27th, 2010 @ 09:30 | Svara

      Tack Sara! Det är skönt att få höra från någon som vet!! Jag börjar se fram emot den och ännu mer fram emot att få möta denna lilla individ därinne som allt ståhej handlar om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>