i väntans tider och efteråt

sköna söndag

Filed under: Gravid, Spinning | Tags: | september 12th, 2010
Post

Så skönt med lite ledighet, även om det bara är två futtiga dagar…… och mer än hälften är redan över.

Fredagen gick i spinningens tecken. Startade morgonen med lite axlar och 30 min spinning. Kändes helt ok, även om jag satt större delen av spinnklassen.  Sedan hann jag jobba i några timmar innan jag satt på spinning cykeln igen kl 17.00. Denna gång som instruktör.

Upplägget var lång intervall och kunderna gillade det skarpt. Efter uppvärmning öppnade vi med en nästa 8 min lång backe innan det bar av på 5 st 3 min långa intervaller i varierande stående position. De såg ut som de tog ut sig rejält. Saken är den att jag snodde upplägget rakt av från Iform tidningen som jag bläddrade lite häromdagen. I tidningen var det upplägg för löpning, men jag tänker att kan man springa det så kan man likväl cykla. Omväxling förnöjer!! Efter sammanlagt 25 min i intervallerna, för vi avrundade med 2 min raksträcka också var vi tillbaka i uppförsbackarna.

Spinningen kändes bra både i benen och magen. Jag kunde lägga på motstånd och hålla tempot. I själva intervallerna så blev det givetvis en avvägning att inte hamna i för hög puls, men jag försökte förebygga det genom att hitta lagom snabba låtar.  Snittpulsen hamnade på 131, vilket känns helt ok.

Just nu grejar jag med lite små ändringar till kvällens distans spinning. Vill ha långa sträckor med lagom högt tempo för att kunna jobba optimalt med motståndet. Återkommer med en utvärdering redan ikväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>