i väntans tider och efteråt

morgonens body pump

Filed under: Gravid, Träning | Tags: | september 7th, 2010
Post

Tisdag morgon innebär att instruera en body pump innan det bär av till mitt ordinarie arbete. Under graviditeten har mina upplevelser kring pump varierarat. Denna beskrivning gäller idag, dvs 27:e graviditets veckan. Klassen startade 06.45 imorse.

Både uppvärmningen och benlåten kändes helt ok. Detta både gällande pigghet i kroppen och känslan i magen. Alla övningarna på uppvärmningen var enkla att genomföra då vikten är lätt. 10 kg på stången under uppvärmningen. 25 kg på knäböjen som låt nr 2 består av. Det enda hindret där att jag inte längre kan komma så djupt som jag skulle vilja. Magen tar emot på benen lite tidigare än vad jag minns det från min sista pump som jag höll i för nu 2 veckor sen. Men styrkemässigt kändes det mer än ok. Det var nästan för lätt för benen.

Bröst låten är numera ett bekymmer för mig. Det känns inte helt enkelt att komma ner på rygg med en 20 kg stång. Det är lite svårt att lyfta upp knäna mot kroppen för att avlasta stången under låtens gång. Armhävningarna fungerar bra, om de görs på knä. Viktfördelningen i dagsläget gör att bålen orkar inte med belastningen. Jag ska nog lätta på vikten på bröst nästa vecka och se om det blir lättare att manövrera det hela.

Rygg låten har jag redan sedan ca 4 veckor sen successivt sänkt vikt på. Nu är jag nere på 20 kg. Det går utmärkt att göra marklyft och rodd (även om rodden blir lite kort). Det är frivändningarna som idag kändes tydligt smått obekväma. Framförallt att pressa stången ovanför huvudet. Det kan säkert hjälpas om jag lättar ännu mer på vikten. Men 20 kg känns mckt lätt redan som det är. Jag inser också att rörelsebanan mot taket kommer inom kort stängas igen då magen kommer att vara i vägen. Gör dock ett nytt test nästa tisdag.

Biceps, triceps  och även axlar har jag inget att anmärka på. Kan även i dagsläget genomföra övningarna utan större bekymmer. I axellåten finns det militärpress dvs pressar med stång mot taket. 10 kg på stången går att pressa utan att det kändes obehagligt på något sätt.

Utfall, som i release 74 sker med lådan som bas blev idag lite vingligare än vad jag är van vid. Återigen var magen litegrann i vägen för djupet i rörelsen. Kommer nog sikta på att byta ut den låten mot någon annan release där man jobbar på golvet. Kanske en riktigt gammal, där man inkluderar vaderna.

Maglåten instruerar jag mer eller mindre stående. Hann inte leta fram en låt där man jobbar mest i sidoläge. Det är planen inför kommande vecka.

På det stora hela taget helt ok pump timme. Lite tråkigt att plocka av vikt, samtidigt som den allt större magen skapar mer instabil bål och därmed förutsättningarna för de tyngre vikterna. Jag känner mig nöjd med min prestation. Och mycket nöjd att inspirera och få 20 tal morgonpigga kunder att jobba hårt under hela timmen med relativt glada miner!

Nu närmast spinning express……… jag tänker backe backe backe. Hoppas mina kunder tänker samma sak!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>