i väntans tider och efteråt

Livet leker

Filed under: Gravid, Styrketräning, Vattengympa | Tags: | november 30th, 2010
Post

En lite annorlunda tisdag idag. Dels så var det min sista arbetsdag idag, dels så blev det ett vattengympapass i Frejas regi redan idag då vi ska på kontroll till barnmorskan.

Morgonen startade dock i vanlig ordning med lite styrketräning. Jag måste dock erkänna att det är svårt att få till någon vettig muskelkontakt just nu. Precis som jag skrev igår så blev det ett gemensamt ryggpass med min man (underbart att få säga så!!). Han supersettade ryggen med baksida axel medans jag la till några axelövningar. Det gick ok att utföra rörelserna, kör ju redan endast gravid anpassade varianter av alla olika rodd och latsdrag. Det märks dock att jag närmar mig sluttampen för det kommer ofta sammandragningar när jag spänner mig och ska ta i. Idag valde jag bort superset och gav mig lite tid mellan för att vila. Det kändes mer passande. Vet inte om känslan och behovet av vila kommer bestå  fram till förlossningen eller om det bara var dagsformen.

Vattengympan för gravida var lika toppen som alltid. Det känns som att jag tjatar men det är ett tillfälle jag verkligen uppskattar. Idag kom det även tre nyblivna mammor på besök med sina småttingar och delade med sig av sina förlossningsberättelser. Det var intressant att höra hur olika de hade haft det och upplevt förloppet. Min plan är att nu i dagarna skriva på min egen förlossningsplan. bara för att vara på den säkra sidan.

Den sista roliga nyheten idag var att min vattengympa barnmorska Åsa bjöd in mig att följa med till Norrköping på fredag. Hon och de andra Frejorna håller på och starta upp vattengympa för gravida och den lokala tidningen skall göra reportage. Hon behövde fler gravida i vattnet helt enkelt och jag tackade mycket glatt JA!!

Det känns som det blir en toppen vecka, även om styrkedelen inte går vidare bra. Träningsplaneringen för resten av veckan är följande

Onsdag: spinn 45 + ben och arm styrka

Torsdag: spinn 45  + vattengympa på kvällen

Fredag: Rygg och axlar, 30 min spinn  + gravid vattengympa i Norpan

Lördag: arc trainer

Söndag; vattengympa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>