i väntans tider och efteråt

höstterminen har startat

Filed under: Gravid, Träning | Tags: | september 6th, 2010
Post

Björnen och Queenie i sina bästa combat poser

Efter en aktivitetsfylld helg så gjorde jag något som jag sällan känner behov av. Jag tog helt enkelt sovmorgon. När klockan ringde första gången 05.50 så var jag inte speciellt sugen på vare sig stavgång eller styrketräning. Utan ställde om klockan och somnade om. Det är nog en av de stora skillnaderna på mitt nuvarande gravida liv. Mitt sömnbehov har ökat betydligt. Till min sambos besvikelse så är jag en hängig och tråkig flickvän när klockan närmar sig 22. Då vill jag helst ligga i sängen och känna på livet och rörelsen i magen.

Idag rullade igång höstschemat på gymmet, kul med fler klasser att välja på och fler att instruera. Måndagar innebär body combat team. Det har hitills gått bra att köra combat till skillnad från body step som jag tvingades att lägga ner för några veckor sen. Det snabba klivandet och hoppandet skapade en obehaglig känsla inte bara i magen men i hela mitt inre. Men combaten funkar fortfarande bra. Jag känner att jag kan ta i i både slag och sparkar och kroppen svarar bra. Jag lyssnar uppmärksamt inåt på vad det lilla livet där inne ger mig för gensvar. Under själva träningen är det mycket lugnt och stilla, nästan som om den lilla vaggas till sömns. Det är efteråt när jag är stilla hemma i sängen eller i soffan som den sätter en himla fart på både armar och ben.

Har givetvis rådfrågat min barnmorska och hon har gett mig kloka råd och god vägledning. Det viktigaste är att lyssna på sin kropp och följa den. Så just nu njuter jag av den positiva utvecklings spiralen.

Under dagens combat var snittpulsen 127 och max 154. Max nådde jag nog när jag instruerade sista låten där det var nästan omöjligt att hålla igen i vare sig slagen eller coachningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>