i väntans tider och efteråt

Gränsfall

Filed under: Gravid, Spinning | Tags: | september 12th, 2010
Post

Här följer utvärderingen av kvällens 2 klasser.

Spinningen gick grymt bra med tanke på det tuffa upplägget. Vi öppnade med nästan 10 min uppvärmning, fortsatte att klättra stående  i ca 16 min innan vi åter landade i sadeln i 10 minuter. Dessa 10 bestod av 2 st 3 minuter långa raksträckor  med lite lättare sittande klättring emellan. Slutet var 17 minuter klättring. 10 riktigt tunga och 7 snabba. Det var ett gäng mycket motiverade deltagare som kämpade tappert varenda en av de 55 minutrarna som klassen pågick.

För min egen del så kändes det upplägget bra. Jag kunde lägga på motstånd och hålla det utvalda tempot utan att pulsen rusade alldeles iväg. Det kändes bra i magen under hela tiden även om motståndet och tempot gav mig mycket trötta ben.

Nu över till gränsfallet. Jag åtog mig att även instruera 30 minuter xfit som är World Class egna styrketräningsklass.  Jag hade planerat 4 olika superset med fokus på rygg och axlar. Jag var trött och energifattig efter den tuffa spinningen. Även om upplägget handlar om att göra övningarna i sitt eget tempo så fanns det inget tempo som kändes genomförbart för mig. Jag visade övningarna, höll reda på tiden och coachade deltagarna. Det få försök jag gjorde för att delta själv gjorde mig illamående och svag. Så jag avstod på så smidigt sätt jag kunde.

Nu några timmar senare är det full fart i magen igen, även om jag har ganska ont också. Det gör mig glad att min lilla bebis är livlig och verkar må bra. Jag har också tagit beslutet att inte instruera fler xfit klasser denna höst. Imorgon kommer jag avstå även den inplanerade combat teamen och spinna som deltagare istället. Det känns bra att ha gjort dessa val. Jag vill kunna fortsätta träna så länge så möjligt, men göra det på så säkert sätt jag kan. Det var ett misstag att ge sig på xfit efter en så tuff spinning. Inget jag vill rekommendera till andra gravida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>