i väntans tider och efteråt

Andas in och andas ut……

Filed under: Gravid, Spinning | Tags: | december 2nd, 2010
Post

Andas får jag öva på ganska så frekvent på just nu. Nästan varje liten promenad innebär några tydligt kännbara sammandragningar som ger mig tillfälle till att öva djupandning. In genom näsan, djupt ner i lungorna, nästan ner i magen och sedan långsamt ut genom munnen. Det hjälper kan jag lova. Även om folk tittar till på mig som om jag vore lite knäpp, vilket jag bjuder på. Promenader blir det en hel del av just nu, då jag ställt av cykeln. Is och snö på vägarna samt allmänt kaos i trafiken känns som osäker miljö att cykla i med sådan värdefull skatt i magen. Så jag går överallt. Tänker att jag får vänja mig redan nu, då jag ska ganska snart skjuta runt på en vagn. Min finfina röda cykel med nyinköpt rött sadelvärmarmuff står nere i källaren och har det varm och bra.

Andas fick jag även öva på under dagens spinningklass. Det blev 45 svettiga minuter på lunchen och det var ett nöje i stortsett hela tiden. Jag och magen kom inte riktigt överens precis i början innan jag hittade en lagom framåtlutning på överkroppen som ändå kändes ok i magen. Sen kunde jag jobba med en hel del motstånd. Att djupandas hjälper även att sänka pulsen under spinning, när den rusar iväg. Eftersom det går så galet bra just nu så har jag även hängt med och stått upp en i både running och handposition 3. Mer djupandning där eftersom pulsen höjs omedelbart med en massa när man reser på sig.

Nu efter lite mat och några timmar på jobbet, vilar jag mig lite i soffan i väntan på kvällens vattengympa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>