i väntans tider och efteråt

Lite extra FRISKlunch

Filed under: Frisk | Tags: | juli 8th, 2011
Post

Det jag inte har i huvudet får allafall jag ha i kroppen. Igår kväll kom jag överens med en kollega att hjälpa henne med lunchklasserna idag. Vart den kunskapen tog vägen imorse vette katten. Hur som helst så var det bara att pallra sig till gymmet och köra FRISK30 & mage30. Jag var långt ifrån ensam kan jag berätta. Det var ett ordentligt gäng som dök upp och gav järnet tillsammans med mig.

FRISK är en blandning av styrka, stabilitet, balans och rörlighet toppat med två rejäla pulstoppar. Allt detta görs med lite olika redskap. Stepbräda, viktplattor och givetvis huvudredskapet viktvästen används alltid. Viktvästen finns i dam och herr strl och kan laddas upp till 30 kg om jag minns rätt. Så utrymme för tillfällig men massiv viktökning. Övningarna är inspirerade av olika många olika sorts träningsformer. Funktionell träning, friidrott, kettlebell bara för att nämna några. Fokus ligger givetvis på att använda och utnyttja viktvästens tyngd. 30 minuter räcker bra för att få sig en ordentlig genomkörare.

En riktigt skojig och tuff klass. Enkelt och utmanande på en och samma gång. Jag kommer helt klart försöka få in en FRISK i mitt veckoschema resten av sommaren. Instruera eller ännu bättre bara vara med och njuta! Speciellt nu när jag jobbar och kan för det mesta få till träning på luncherna.

20110708-022359.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>