i väntans tider och efteråt

Kickstart

Filed under: Frisk | Tags: | september 8th, 2011
Post

Jag var vare sig superpigg eller supertaggad för träning imorse när klockan ringde. Jag har sovit lite oroligt, kört den vanliga 04.30 proceduren med Alma och framförallt var jag nog lite sliten efter löprundan igår kväll. Aktiviteter och sysslor drog ut på tiden igår och jag kom inte ut före kl sju på kvällen. Alma hade under dagen kommit igång och verkligen börjat prata så det fortsatte hon med i vagnen under löprundan. Kombinationen av pratandet, ståendet och krypandet gör att hon har ganska svårt att komma ner i varv. Resultatet blev en mycket frustrerad och ledsen bebis dryga 5 km hemifrån. Så 5 sköna km och sen 5 i rasande tempo hem för att ta hand om lilltjejen. Den rundan toppar nog min ”vill aldrig uppleva igen” lista. Trots att jag egentligen sprang riktigt bra. Men jag ville inte starta semestern med usla löpminnen så imorse tryckte jag ur mig en ytterligare mil. Denna gång på löpband faktiskt. Mitt mål var att kombinera detta med ett crosfrisk pass och vara hemma innan nio. Det var tufft, men det gick!

Milen på löpbandet var tung. Och det inte bara fysiskt. Jag är ingen löpbandsentusiast överhuvudtaget. Det är riktigt tufft mentalt att stå på en fläck och glo. Ingen variation, ingen friskluft, ingen endorfinkick. Däremot så fick jag se vare sig jag ville eller inte diverse tv shop program och sprang nog halva sträckan i ren frustration på dessa. Budskapet i alla var du får grymma resultat med minimal ansträngning. Bara 10, 15, 20 minuter räcker. Det verkar viktigt att man ska inte svettas, det ska inte kännas jobbigt, man ska inte ens vara medveten om att man tränar. Kilon ska rasa medans du en kvart om dagen låtsas att du ”inte tränar”. Ja, ni fattar…….i mina ögon är det galet sätt att tänka.

Så även om mina ben var möra så var jag taggad till tusan när crosfrisk började. De usla reklamen och dess produkter gjorde att jag verkligen ville ta i och känna kroppen arbeta. Sagt och gjort. Svetten och mjölksyran sprutade när jag svingade min kettlebell som en galning. Efteråt var strechen, duschen och frukosten rena himmelriket. Nu är det packning och fixande några timmar framöver.

20110908-111630.jpg

One Response

  • Ingela | september 8th, 2011 @ 11:23 | Svara

    Håller verkligen med dig ang reklamen på tv! Hoppas nu ni får en härlig resa :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>