i väntans tider och efteråt

Hälsa och solsken

Filed under: bloggutmaningen | Tags: | april 17th, 2011
Post

Bloggutmaningens fråga nr 19 handlar om vad som är hälsa för mig. För mig handlar det om välmående och balans både i kropp och själ, att få ägna mig åt saker som gör mig glad och dela det tillsammans med människor som jag trivs med.

Enkla, vardagliga saker som ger livet lite guldskimmer som ex en fika i solen. Att värna om och vårda sin kropp och sin själ. Att eftersträva balans mellan vad jag måste och vad jag vill. Att omge mig med människor som ger mig energi. Att ägna mig åt saker jag älskar. Att lära mig uppskatta livets måsten. Framförallt så handlar det om att lyssna inåt och våga höra vad din inre röst säger dig. En fråga jag ofta fått under de åren jag jobbade deltid som PT var  ”vilken träningsform är mest effektiv? Vilken är bäst?” Svaret är ju löjligt enkelt, men slog de flesta med häpnad varje gång. Den bästa träningen är den som bli av. Hitta vad du gillar att göra och sen se till att göra det! Det är hälsosam inställning till träning.

Just nu läser jag ”Munken som sålde sin Ferrari”  där beskrivs inställning till arbete på ett för mig mycket hälsosamt sätt. Lyckliga människor  har slutat att arbeta. De har helt enkelt hittat något de älskar i sitt arbete och ser då inte längre själva arbetet som ett ”måste”. Det är stor skillnad att gå till jobbet med ett leende på läpparna än att släpa sig dit motvilligt. Allt detta är olika aspekter av hälsa.

 

One Response

  • Elin Trinelin Olsson | april 18th, 2011 @ 05:27 | Svara

    Tack för din pepp på min blogg! :)

    Har läst din blogg men är själv väldigt kass på att kommentera, så att du tog dig tid att kommentera på min betyder mycket :)

    Bra skrivet ovan förresten, så jäkla sant att det är balans som är det viktigaste och att den bästa träningen är den som blir av!!! :D

    Ha en bra början på veckan!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>