i väntans tider och efteråt

Därför tränar jag, fråga nr 21

Filed under: bloggutmaningen | Tags: | april 21st, 2011
Post


Först och främst vill jag önska dig som läser glad påsk! Det går inte att ta miste på att våren är här, underbart varmt, soligt och skönt. Idag spenderade jag och Alma en lång stund på en parkbänk i solen slappandes. Det var ett välbehövligt avbrott mellan dagens två klasser. Morgonen startades med en body pump och i eftermiddags körde jag en spinning. Riktigt skojiga klasser båda två. Bland body pumpdeltagarna var det flera personer som inte hade kört pump tidigare. Det var länge sen jag instruerade en klass med flera nybörjare. Det kräver lite mer av ens kapacitet än en klass med vana deltagare. Det var riktigt skojigt att se hur deras fokuserade miner mjuknade och stora leenden spreds runt om i salen ju längre in i klassen vi kom.

Spinningklassen var kring fyratiden i eftermiddags och jag oroade mig lite för att det fina vädret skulle hålla alla borta från spinningsalen. Så det var nästan så jag tappade hakan när jag klev in i en nästan full klass. Hur skoj som helst och ännu gladare blev jag när jag märkte att det var ett riktigt taggat gäng som var där för att ge allt. Det blev en svettig nästan 60 minuter lång klass med en hel del backar och intervaller. Mina ben var till en början lite möra efter alla knäböj och utfall från morgonen, men det gav med sig. Det är egentligen fantastiskt hur kroppen kan komma igen och ladda om på några få timmar. Imponerande.

Avslutnignsvis dagens fråga: därför tränar jag. Jag skulle kunna skriva sida upp och sida ner om olika anledningar till varför jag tränar. Men egentligen är svaret mycket enkelt. Jag tränar för att jag älskar träning och allt som har med den att göra. Exempelvis så är min träningsgarderob bra mycket större än min vanliga garderob. Jag älskar känslan av att ha tränat, när tränignsvärken ger sig tillkänna. I dagsläget genomgår mitt liv en stor omställning. Alma utvecklas och växer och jag inser att träningens plats kommer krympa och framförallt förskjutas för att ge plats för den lilla krabaten. En välkommen men samtidigt lite läskig omställning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>