i väntans tider och efteråt

Där tränar jag helst……

Filed under: bloggutmaningen, Löpning | Tags: | maj 28th, 2011
Post

Godmorgon! Dagen bloggutmaningsfråga är var jag tränar helst…….Det måste jag säga beror lite på vad jag ska träna. Springa gör jag allra helst utomhus. Jag kan leva med regn, kyla och andra mindre mysiga väder bara det går att springa. Bilden ovan är tagen för några veckor sen under min vanliga morgonlöprunda. En del av rundan går utmed Linköpings småbåtshamnområde. Motorbåtar, segelbåtar, kanoter och dylikt hela vägen ut till Roxen där det tar tyvärr stop. Just den delen är min favoritdel av rundan. Det är som att komma ut på landet. Alla naturljud hörs helt plötsligt mycket tydligare när stadsbruset tystnat och luften är full av dofter. För några veckor sen när all natut hade precis börjat slå ut på allvar så var det magiskt vackert. Det kändes nästan som när man köper en ny fin glansig tidning och bläddrar genom den första gångerna. Allt är så fräscht och nytt. Men nog om naturen.

Resten av min träning förlägger jag till gymmet. Givetvis är favoritstället mitt hemmagym FRISK. Det är nytt, fräscht och precis lagom stort. Jag tränar helst där eftersom det är där jag har bäst koll på vikter, maskiner och tillbehör. Det är ju lite som hemma. För det mesta vet jag var alla grejerna finns och behöver inte leta och fundera. All fokus kan läggas på träningen. Sen underlättar det också att ha alla sina tränignsgrejer redan på plats, utan att behöva släpa på dem. Jag har fyllt mitt skåp med skor, handskar, kläder, duschgrejer och numera även lite blöjor och ombyte till Alma (ifall det skulle bli kris).

Det är mina absoluta favoritställen i vardagen. Givetvis finns det storslagna stränder som jag skulle hellre springa på och fräcka innegym att styrketräna på, men det tillhör ju inte vardagen. Hur som helst så är morgonens löprunda redan avklarad och gymmet kommer besökas senare under dagen. Nu närmast är det babysim på schemat. Denna helg är det lite utav babysimmaraton. Vi simmade igår, vi simmar idag och vi ska simma imorgon. Hoppas bara Alma orkar med all denna vattengymnastik. Som avslutning på inlägget vore det skoj att höra var du som läser tränar helst?

2 Responses

  • Linda | maj 28th, 2011 @ 04:47 | Svara

    Det finns så många ställen svårt att välja ett :) Men jag gillar att träna på Sats medis, vitabergsparken, och crossfit örebro bland annat :)

  • Lina Kuijl | maj 28th, 2011 @ 08:01 | Svara

    Tack så mycket säger Leon! =) Kul att du gillar intiativet med bloggen. Känns som Fg mest är träning och att det inte ska vara så mycket mer, vill ha mer utrymme till att vara mig själv! =)
    Btw ser skitbra ut på träningsbilden nedan! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>