i väntans tider och efteråt

Fredagsfeeling och några Pppp

Filed under: Blandat | Tags: | november 16th, 2012
Post

Måste bara öppna med att jubla lite över att det är fredag! Äntligen och igen…….för gudars vad jag är trött och i behov av både sömn och tid med familjen. Eftersom jag hoppade in och räddade 75 minuter spinning då ordinarie instruktör blev sämre i sin förkylning så missade jag kvällsmyset med godingarna här hemma. Imorse stack jag redan innan klockan slagit sex för att ta en joggtur i snigelfart som uppvärmning inför 45 minuters intervallspinning och återigen missade jag mina sötisar och morgonmyset. Så gissa om det var en extra lycklig mamma som hämtade upp en extra lycklig Alma på dagis idag. Sen stack hela familjen Lisinska/Lisinski till veckans omgång av sim och plask. Alma hoppade, dök och simmade med en så lycklig uppsyn så hela mitt hjärtat log. Nu har lilla fisken somnat och vi vuxna pustar ut och halvsover i soffan. Småbarnsföräldrars fredag i ett nötskal……..

Men nog om detta och över till dagens bokstav P. Jag har tre olika P:en som jag vill dela med mig och som är för mig lite ”jag”.

P som i pepparkaka och inte vilken som helst som du ser utan den godaste baren av dem alla. Swebar pepparkaka, så rackarns gott så det borde vara förbjudet. Och så passar den ju utmärkt just nu i stundande adventstider.
P nr 2 är som i paleokost, dvs stenålderskost. Jag tilltalas starkt av grundtanken bakom den livsstilen. Äta rent och naturligt, så enkelt. Nu är jag inte någon superanhängare utav paleo då jag äter både en och annan swebar just nu bl a. Men jag har ätit på det sättet i perioder och mått otroligt bra och kan helt klart tänka mig att göra en liten shape up i min just nu alldeles för söta mathållning.
Kvällens sista P som i Pepsi Max. Inte ett dugg nyttig, inte ens i närheten av paleo den heller och den har inga som helst bra egenskaper förutom att den är så rackarns god!!! Speciellt efter tuff och svettig träning, då smakar den extra, extra smarrigt. Det kommer helt klart bli en sådan på söndag då jag har 90 minuter spinning på schemat.

2 Responses

  • Stina | november 17th, 2012 @ 09:24 | Svara

    Åh, pepparkaksbaren är ju beroendeframkallande! Livsfarligt för mig som har en sambo som har en hel butik fylld med sådana godsaker:-) Ha en skön helg och mys med familjen!

  • lonisa | november 17th, 2012 @ 12:23 | Svara

    Testa pepparkaksmuffins. Riktigt gott till kaffet!
    Finns bra recept ute på nätet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>